Žene SDA: Puna podrška Koaliciji za Mostar i kandidatu za načelnika Srebrenice

Žene SDA BiH daju punu podršku svim kandidatima/kandidatkinjama  SDA za načelnike, gradonačelnike te općinska i gradska vijeća u BiH, a posebnu podršku daju Koaliciji za Mostar 2020. godine, kao i kandidatu za načelnika Srebrenice.

Zaključeno je to u subotu u Mostaru na sjednici Predsjedništva organizacije Žene SDA BiH, kada je usvojena i Strategija djelovanja 2020/23.godine.

Nakon sjednice Predsjedništva, u Centru za kulturu Mostar u organizaciji Gradske organizacije Žene SDA Mostar održana je tribina pod nazivom “Snaga žene u izbornom procesu”.

Gošća tribine bila je predsjednica organizacije Žene SDA BiH doc.dr.Kenela Zuko. Prisutnima su se obratili i predsjednica Gradske organizacije Žene SDA Mostar Mumbera Berberović, predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednica KO Žene SDA HNK Alisa Hajdarović i ministar u vladi NHK Rašid Hadžović.

Sa tribine je poslana poruka podrške izborima u gradu Mostaru, nastupima probosanskog bloka “Koalicija za Mostar 2020. godine”. Poseban akcent je stavljen na srazmjernu zastupljenost žena, kako u izvršnoj tako i u zakonodavnoj vlasti. Snaga žene je, kako je rečeno, pokretač pozitivnih promjena u društvu, te, stoga, treba podržati veću zastupljenost žena u jedinicama lokalne vlasti.

Fena