Sunce od Banovića danas je zvanično zasjalo

U cilju očuvanja vlasti u Tuzlanskom kantonu, dogovor iz Sarajeva koji su postigli Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić i Peđa Kojović rezultirao je ostavkom njihovog polubrata iz koalicije Mirsada Kukića.

Nakon što je dosadašnji predsjednik Pokreta demokratske akcije 5. januara se našao na crnoj listi State Departmenta zbog teških koruptivnih radnji u cilju očuvanja vlasti kozmetološka ljevica, otišla je korak dalje u samouništenju prihvatajući kozmetološke promjene PDA koja je na prvoj konstituirajućoj sjednici za predsjednicu imenovala Elzinu Pirić.

Najodanija žena i proizvod Mirsada Kukića biće zadužena za provođenje njegovih ideja u političkom i svakom drugom životu u Tuzlanskom kantonu.
Znaju to u tzv. ljevičarskoj vlasti čiji programi su bili zasnovani na pričama o borbi protiv korupcije u društvu, istoj onoj vlasti koja osniva Ured za borbu protiv korupcije za čovjekom osuđenim dva puta za koruptivne radnje.

Upozoravali smo Socijaldemokratsku partiju i njeno rukovodstvo na političko samoubistvo uvođenjem političkog šljama u strukture vlasti, ali nas nisu čuli. Mile su im raspodjeljene pozicije i zagrljaj Vladara podzemlja.

Ideologija nekad respektabilne Socijaldemokratske partije istopila se između ljubavi sa Fahrudinom Radončićem i Mirsadom Kukićem.
Sunce od Banovića danas je zvanično zasjalo u Hotelu Mellain kada su nespretne izjave naodanije među odanima nagrađene predsjedničkom pozicijom.

Izbor Elzine Pirić nije samo poruka Socijademokratskoj partiji kao koalicionom partneru, već i sapanjskom Pokretu demokratske akcije koji od kandidata za predsjednika u organima stranke imaju samo mjesto jednog potpredsjednika. Odanost i sestrinski odnosi između Banovića i Sapne očigledno se tope u trenutku kada je međustranačka borba za fotelje u igri.

Postavljamo jasno pitanje partnerima iz koalicije sa PDA koji su amaterski ponijeli odgovornost optužbi za tešku korupciju, da li vam je danas išta jasnije? Znate li s kim imate posla?

Da li je ovo revolucionarni trenutak u borbi protiv korupcije premijeru Hodžiću i šta će uraditi Tužilaštvo Tuzlanskog kantona po pitanju tvrdnji State Departmenta, ministrice pravosuđa Una Harčin?

Osjećate li moralnu i ljudsku obavezu uputiti izvinjenje svojim biračima?