Prof.dr. Zijah Rifatbegović – gostovanje u Jutarnjem programu

Na listi GO SDA Tuzla 35 kandidata, tim predvodi prof.dr. Zijah Rifatbegović

Lista kandidata Gradskog odbora SDA Tuzla usvojena je na sjednici Izvršnog odbora kojoj su prisustvovali i predsjednici mjesnih ogranaka. Ova lista dobila je podršku Predsjedništva SDA BiH.

Tuzlanski SDA tim predvodi ugledni ljekar prof. dr. Zijah Rifatbegović, specijalista opšte hirurgije i načelnik Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla.

Doktor Zijah Rifatbegović je rođen je 28. januara 1967. godine u Bijeljini. Tokom agresije na našu zemlju, kao student završne godine, bio je u sastavu sanitetskog bataljona na Istočnom frontu u području Kalesije gdje je u ratnoj bolnici radio na zbrinjavanju ranjenih i povrijeđenih.

Odlukom Senata Univerziteta u Tuzli  je izabran za vanrednog profesora na katedri hirurgija na Medicinskom fakultetu.

Član je Tima za transplantacionu hirurgiju i stručni voditelj Hirurškog tima za transplantacionu hirurgiju, koordinator na području Tuzlanskog kantona za donorsku mrežu Federacije Bosne i Hercegovine i član povjerenstva pri Federalnom ministarstvu zdravstva za transplantacionu medicinu.

Aktivan je učesnik na više kongresa i stručnih sastanaka širom svijeta.

 Oženjen je i otac troje djece.

U programu RTV TK govorio o radu Hirurgije tuzlanskog UKCa na čijem čelu je upravo uvaženi ljekar Rifatbegović. Opširnije u videu.

(Preuzeto: RTV TK)