OO SDA Teočak predstavila kandidata za načelnika i 20 kandidata za OV

Općinski odbor (OO) Stranke demokratske akcije (SDA), danas je u Teočaku otvorio predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore.

Na ovom skupu predstavljen je kandidat SDA za načelnika Teočaka, kao i lista ove stranke za Općinsko vijeće Teočak.

Načelnik Općine Teočak i kandidat za tu funkciju na narednim izborima, Tajib Muminović, pozvao je sve glasače u Teočaku da izađu na izbore i daju svoj glas za SDA, jer ova stranka ima najbolju izbornu listu u Teočaku.

„SDA će uvijek biti pobjednička stranka u Teočaku, kako na lokalnim tako i na opštim izborima.To smo do sada više puta pokazali. Bilo je raznih turbulencija u SDA, napuštanja stranke zbog raznih pozicija, ali SDA ne može niko pobijediti. Mi u Teočaku smo ostali na pravom i pobjedničkom putu“, kazao je Muminović i dodao:

„Od 20 kandidata na listi, 12 je mlađe od 30 godina. Dolazi njihovo vrijeme, a najbolji način da mladi uzmu stvar u svoje ruke jeste da se uključe u društvene i političke tokove, ne samo na području općine Teočak, nego i na području cijele države. Koliko smo dobra stranka pokazali smo prije 4 godine, jer smo od 15 vijećnika, imali 11 u Općinskom vijeću. Cilj OO SDA Teočak je da na ovim izborima ponovimo isti rezultat. Ako ne možemo ponoviti rezultat iz 2016. godine, onda možemo iz 2018., jer da smo i tada imali lokalne izbore, kad su se pravile nove stranke, mi bi opet imali isti broj vijećnika. Mi smo sebi digli visoku granicu i valja je održavati“, zaključio je Muminović.

Predsjednik KO SDA TK-a Fahrudin Skopljak, kako je rekao u svom obraćanju, u Teočak je došao kako bi OO SDA Teočak dao punu podršku pred nastupajuće izbore.

„Najmanje je važno, od svih drugih općina u TK, da dajem podršku ovdje, jer smo mi ovdje već sigurno pobijedili. Meni je svaki put drago doći u Teočak, jer Teočak je mjesto gdje SDA nije nikada zakazala niti iznevjerila svoje glasače. OO SDA Teočak je konačno pozicioniran i u izvršnoj i u zakonodavanoj vlasti u skladu sa onim što je svo ovo vrijeme radio i kakve je rezultate donosio. Suada Džuzdanović je jedna od najboljih zastupnica u klubu SDA u kantonalnoj Skupštini. To je žena koja svoj posao radi vrlo profesionalno i odgovorno. S druge strane, u kantonalnoj vladi imate ministra Suada Mustajbašića koji je, odgovorno tvrdim, najbolji ministar u aktuelnoj vladi. To je dokaz da znate prepoznati kadrove, i ja vam čestitam na tome“, kazao je Skopljak.

Otvaranju predizborne kampanje SDA u Teočaku prisustvovao je i kandidat SDA za načelnika Banovića Bego Gutić.

„Treba reći šta je sve u Teočaku urađeno u posljednjih 26 godina, ne samo u posljednje 4 godine. Ono što je problem u Teočaku i što je problem svih nerazvijenih općina nastalih nakon rata jeste, što je Teočak, nakon što je dobio status općine, ostao bez infrastrukture i privrede. Pitanje je kako bi Teočak izgledao, da ovdje na vlasti nije bila SDA. Čestitam i načelniku Muminoviću i svim Teočanima na onome što je Općina Teočak napravila od formiranja do danas“, kazao je Gutić.

Otvaranje predizborne kampanje OO SDA Teočak održano je u sali BKC-a poštujući i uvažavajući sve donešene mjere i preporuke kriznih štabova za sprečavanje širenja koronavirusa.

(Preuzeto sa RTV Glas Drine)