Izetbegović otkrio hoće li ponovo u Predsjedništvo, a novi ministar sigurnosti bit će iz Krajine?

Mirsad Vilić, Hazim Rančić, Adil Osmanović imena su koja se spominju za funkciju ministra sigurnosti. Tačnije, o tome se spekuliralo u medijima, međutim iz SDA su sve vrijeme dolazile informacije da od toga nema ništa. 

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, večeras je za Hayat malo pobliže dao informacije o budućem ministru.

– Sve su to ljudi koji mogu raditi taj posao. A ima ideja da to i bude neki kadar SDA iz Krajine koji bi se pozabavio problemom migranata. Krajišnik koji osjeća kako je to njima i da se fokusira na problem u Krajini koji stvaraju migranti – rekao je Izetbegović.

Izetbegović je potvrdio da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH 2022. godine. Takvo što se u javnosti i očekivalo.

– Predsjednik stranke je dužan nositi zastavu stranke kada su u pitanju izbori. Za ono, za što me zaduži stranka, ja ću idući put nositi zastavu. Ovaj put nisam mogao, ostao sam u Domu naroda zato što nije bilo šanse da se kandidujem. Predsjednici stranaka trebaju da napadaju na prvu poziciju i ako budem u ovom zdravlju kakvom sam sad i ako budem imao podršku stranke i povjerenje, onda hoću, ali daleko je 2022. godina. Vidjet ćemo šta će dotad biti – odgovorio je.

(Preuzeto:Faktor.ba)