Džaferović: Vijeće ministara bez odlaganja treba dostaviti Nacrt budžeta

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je da Vijeće ministara BiH nije ispoštovalo krajnji rok da do 31. maja dostavi Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu te je Predsjedništvo BiH danas na sjednici usvojilo zaključak kojim obavezuju Vijeće da to uradi bez odlaganja.

  • Čim se nacrt dostavi u Predsjedništvo, po hitnoj proceduri će biti pretvoren u prijedlog zakona te upućen u parlamentarnu proceduru. Zahtijevamo da se to uradi odmah – rekao je Džaferović novinarima nakon sjednice Predsjedništva BiH.

Naveo je da su na sjednici trebali razmatrati i izvještaje Vijeća ministara BiH u vezi s rješavanjem migrantske krize i o realizaciji dosad usvojenih zaključaka Predsjedništva BiH o toj temi. Međutim, kako je istakao, Predsjedništvo BiH je obaviješteno da će Vijeće ministara BiH sutra na sjednici usvojiti inovirani plan i program o rješavanju migrantske krize koji će biti dostavljen Predsjedništvu BiH, nakon čega će i raspravljati o toj temi.

(Preuzeto:Fena)