Gdje se u masi “izgubio” Nešo?

Preksinoć je u Mejdanu održan prvi predizborni skup PDA BiH, a organizatori su se potrudili da za svakog pozvanog rezerviraju stolicu.

Prvi saf je bio rezerviran za odabrane, a mnoge je iznenadilo da je jedna stlolica u prvom redu bila – prazna!

Sjedalica je bila rezervirana za Nešada Hotića, generalnog direktora UKC Tuzla, ljekara koji je na poziciju “prvog među bijelim mantilima” došao kao kadar SDP-a.

Nakon što je sva ključna mjesta u UKC-u preuzela ekipa bivšeg premijera Bege Gutića, a pogotovo nakon učestalih posjeta Sebije Izetbegović, dočekivane s buketima cvijeća i širokim osmijesima, špekuliralo se kako je Hotić prišao “vatri koja bolje grije”.

No, nakon što je ekipa Mirsada Kukića poslala Gutića u prošlost, a pod nadzor nove stranke stavljen je, zahvaljujući Muneveri Bećarević i UO UKC, zlobnici su ponovo širili čaršijske priče kako je “generalni” opet “promijenio dres”, a zadovoljštinu su dobili na predizbornom skupu PDA vidjevši rezervaciju za tuzlanskog dječijeg hirurga.

U prvom safu samo je ova stolica ostala upražnjena, što se nekima nije dopalo, a mnogo više je bilo onih koji su se dali u “analizu događaja”: gdje se u masi u Mejdanu izgubio Nešad Hotić i zašto nije došao na promociju starnke i predsjednika Kukića?

Vrijeme će najbolje odgovoriti šta se, u stvari, desilo! (tl)

(KO SDA TK/tuzlalive.ba)