Skopljak: Vrh Srbije proslavlja genocid, ubijanja i klanja u BiH

„Kada putujem u Evropu nikada ne hodam sagnute glave, zato što mi nismo ubijali žene, djecu niti starce i zato što nismo napali, niti srušili niti jednu bogomolju“, govorio je rahmetli prvi predsjednik Alija Izetbegović.

Više nego ikada ovih dana, mjeseci, pa i posljednjih godina potrebne su nam njegove riječi kao put koji je prolazio početkom devedesetih godina prošlog vijeka.

Danas, trideset godina od početka genocida nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini širom manjeg bosanskohercegovačkog eniteta divljaju nove generacije potencijalnih ratnika, kojima krv vri na pomene Radovana Karadžića bivšeg predsjednika tog entiteta osuđenog na doživotni zatvor, Momčila Krajišnika osuđenog na dvadeset godina zatvora, Ljubiše Beare osuđenog na doživotni zatvor, Ratka Mladića osuđenog na doživotni zatvor, Milomira Stakića osuđenog na 40 godina zatvora ….

Entitet koji danas proslavlja „svoj rođendan“ počiva na 637 godina zatvora i tri doživotne robije za genocid koje su počinile paravojne formacije pod vodstvom ratnih zločinaca Mladića i Karadžića uz vojnu i logističku podršku Beograda. Istog onog Beograda iz koga je sinoć u Bosnu i Hercegovinu došla ili došao Ana Brnabić kako bi veličao/la ubijanja, klanja i silovanja u našoj zemlji.

Došla/došao iz komšijske Srbije, iste one u kojoj u centru Beograda policija čuva mural ratnog zločinca Ratka Mladića.

Zvornik, Bratunac, Višegrad, Prijedor, Srebrenica, Sarajevo, Mostar, Tuzla, Bijeljina samo su neki od gradova u našoj domovini u kojoj su Srbi „junački“ palili, ubijali djecu i starce, silovali majke i kćerke. Dokazana i presuđena djela pod vodstvom gore navedenih zločinaca.

Upravo sinoć i danas proslavlja ta djela najviši vrh Srbije sa Biljanom Plavšić i Radovanom Karadžićem novijeg doba.

Formacija koju je 1991. godine za ubijanje osnovala SDB Srbije na čelu s Jovicom Stanišićem, pred kamerama su likvidirali u Trnovu dječake iz Srebrenice zbog čega su tzv. Škorpioni u toj Srbiji osuđeni na 75 godina zatvora. Proslavljao je to sinoć najviši vrh Srbije, Srpske pravoslavne crkve sa onima koji manji bosanskohercegovački entitet vode u sunovrat bez povratka.

„Mirotvorac“ koji sije nered od Kosova, Crne Gore, Hrvatske, Aleksandar Vučić orgija po Bosni i Hercegovini iz koje mu je porodica protjerana u Drugom svjetskom ratu od istih onih u kakve je on izrastao.

Zbog toga naše komšije preko Drine nisu prijatelji, zbog toga ih možemo poštovati, ali nikada im vjerovati jer i budni sanjaju naše uništenje i zbog toga nam je potrebno jedinstvo jer neki ljudi vole govoriti o cjelovitoj Bosni i Hercegovini, a dijele bošnjački narod.

„Ne znam kako se može govoriti o jedinstvu Bosne, a razbijati jedinstvo Bošnjaka. Ta dva jedinstva su povezana,“ rekao je rahmetli Alija Izetbegović, prvi predsjednik Bosne i Hercegovine.