SDA u Tuzlanskom kantonu vodi proces formiranja nove Vlade TK-a

Nakon što smo godinu dana pokušavali biti konstruktivna opozicija, većina koja je bila aktivna do danas nije imala političko i građansko shvatanje, te smo zajedno sa Demokratskom frontom, Strankom za Bosnu i Hercegovinu, Socijaldemokratama Bosne i Hercegovine, pokrenuli aktivnosti smjene Vlade Tuzlanskog kantona koja se danas desila tokom hitne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona.

Nama se pridružila i zastupnica Jasmina Lugavić iz Banovića koja je do danas bila dio Kluba Pokreta demokratske akcije, te nezavisni zastupnik Smajo Mandžić.

Stranka demokratske akcije u ovome trenutku ponijela je veliku odgovornost, ali smo spremni odgovoriti svim izazovima koji nas čekaju od danas.

Vrlo brzo ćemo izaći sa imenom mandatara Vlade Tuzlanskog kantona, ali naši građani neće trpiti posljedice smjene dosadašnje Vlade TK, već smo ovlastili sekretare ministarstava za obavljanje svih odgovornih poslova do imenovanja novog saziva Vlade TK.

Zahvaljujemo se zastupnici Lugavić na hrabrosti da se priključi našoj većini i pokaže političku zrelost i odgovornost prema građanima. Hvala i nezavisnom zastupniku Smaji Mandžiću koji je svoje povjerenje poklonio većini koju predvodi Stranka demokratske akcije.

Zajedno idemo u nove pobjede!