Obilježeno 30 godina od osnivanja Muslimanskog omladinskog saveza u Tuzli

U subotu 13. februara 2021. godine obilježeno je 30 godina od osnivanja MOS-a, a današnje Asocijacije mladih SDA u Tuzli.

Delegacija koju su činili članovi AM SDA Tuzla, predsjednik AM SDA BiH Haris Šabanović, član Predsjedništva SDA Sedad Dedić i potpredsjednik AM SDA BiH Mersudin Hadžić položila je cvijeće na Kapiji, a nakon toga i na mezaru rahmetli Salke Bukvarevića, prvog predsjednika MOS-a u Tuzli i dugogodišnjeg predsjednika GO SDA Tuzla.

U Plavoj sali BKC-a TK u Tuzli je održana tribina na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik AM SDA Tuzla Džanan Kušljugić, predsjednik GO SDA Tuzla Salko Zildžić, potpredsjednik AM SDA BiH Mersudin Hadžić, Sedad Dedić, član Predsjedništva SDA i Haris Šabanović, predsjednik AM SDA BiH. 

Od prisutnih gostiju obratili su se se Edis Bajić, nekadašnji predsjednik AM SDA Tuzla i Emir Razić, jedan od osnivača SDA u Tuzli i član prvog Izvršnog odbora MOS-a u Tuzli.

Predsjednik Kušljugić je u ime AM SDA Tuzla uručio posebnu zahvalnicu Ajli Bukvarević, kćerki prvog predsjednika MOS-a u Tuzli rahmetli Salke Bukvarevića.