Muamer Zukić: Lično ću napisati krivičnu prijavu protiv Denisa Šulića

To što je grupa krajnje neodgovornih parlamentaraca usvojila nekoliko secesionističkih i šizofrenih zaključaka – ne znači nužno da je država propala i da idemo u pravcu rata. Sutra iste zaključke može usvojiti i neko gradsko vijeće ili neki drugi nenadležni organ, samo je važno da u svom sastavu ima dovoljno ludaka.

Ako bosanskohewrcegovačko Tužilaštvo ne procesuira očita i ozbiljna krivična djela koja su počinili Dodik, Cvijanovićka, Šulić i drugi – onda je država u velikom problemu.

Ako Visoki predstavnik Kristijan Šmit ne učini ono što je odavno bio obavezan poduzeti – onda smo u problemu.

U ovom tenutku državu i mir zapravo mogu srušiti Visoki predstavnik i Tužilaštvo BiH svojim nečinjenjem i nepostupanjem.

Protiv svakog zastupnika u Skupštini manjeg bosanskohercegovačkog entiteta koji je glasao za zaključke, a koji predstavljaju rušenje države, Dejtonskog sporazuma i mira u Bosni i Hercegovini treba podnijeti krivične prijave Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, jer su počinili krivična djela za koje su zaprijećene velike zatvorske kazne.

‘Prijavu’ treba podnijeti i Visokom predstavniku u kojem se traži njihova smjena i zabrana obavljanja javnih funkcija.

Da vidimo ima li države? Ako nema države – ako ovdje može raditi ko šta hoće i voditi nas u rat, za šest ili sedam mjeseci, onda da znamo šta nam je činiti!

Lično ću napisati krivičnu prijavu protiv Denisa Šulića – Bošnjaka koji je vodio sjednicu i koji će, kao njen predsjedavajući, potpisati sve usvojene antidejtonske, protuustavne i nezakonite akte NSRS-a.