KO SDA TK: Puna podrška Vladi TK u rješavanju zatečnog pravnog haosa

Podrška javnosti i građana koji su prepoznali iskren i predan rad Vlade Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Irfanom Halilagićem, očigledno unosi sve veću nervozu u redove koalicionih partnera iz SDP i PDA.

Tragikomičnim saopštenjima iz ovih stranaka bezuspješno se pokušavaju sakriti nezakoniti rad bivše Vlade, kojom su iz sjene upravljali Mirsad Kukić i Jasmin Imamović.

Vlada Tuzlanskog kantona na čijem je čelu premijer Halilagić, za nepuna dva mjeseca, konkretnim mjerama i vrijednim radom, prateći stvarne potrebe građana, napravila je više nego vlada Mirsada Kukića i Jasmina Imamovića za godinu.

Bivša vlada, koju su činili kadrovi SDP-PDA-NS-SBB, ostat će upamćena po nizu kršenja zakona i promašaja, među kojima su najupečatljiciji: neustavna smjena više od 100 direktora u jednom danu, imenovanje penzionera na direktorske pozicije, nezakonita imenovanja direktora i Upravnog odbora u UKC Tuzla, stranačka i rodbinska zapošljavanja i predan rad jedino u kadroviranju.

Trebat će vremena da se otklone posljedice pravnog haosa koji su nezakonitim djelovanjem iza sebe ostavili bivša Vlada i skupštinska većina, posebno u oblasti zdravstva i obrazovanja.

Stoga, KO SDA TK daje punu podršku radu aktelne Vlade TK i od nje očekuje da u što skorijem roku djelovanje velikog broja javnih ustanova, preduzeća i institucija vrati u zakonske okvire i provede imenovanja u skladu sa zakonima koji uređuju tu oblast.