Halilagić: Poseban naglasak u radu biće usmjeren prema socijalnim kategorijama

U Dnevniku RTVTK gostovao je madatar Vlade Tuzlaskog katona Irfan Halilagić, koji je govorio izazovima koji su ispred njega i tima.

Kazao je da biti na čelu kantona koji ima najrazvijeniju privredu je velika odgovornost koju će on spremno ponijeti. Kada je riječ o konstrukciji Vlade Tuzlanskog kantona, mandatar Halilagić je izjavio da su pregovori u završnoj fazi. Još jednom je naglasio da prijedlozi za ministre ne mogu biti lica koja imaju potvrđene optužnice.

Budući premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić u svom timu želi mlade ljude.

“Ono na čemu insistiram, mogu reći da je to i moja želja da ministri budu mladi ljudi. Obzirom na činjenicu da imamo malo vremena, biće nam potrebno više energije i truda kako bi na najbolji mogući način izvršili ove zadatke” – izjavio je Halilagić.

Halilagić je u Dnevniku izjavio kako će među prioritetima biti realizacija inicijativa koje je Stranka demokratske akcije i koalicioni partneri predlagali dok su bili u statusu opozicije.
Sve ono što je važno građanstvo, društveno korisno imaće podršku Vlade Tuzlanskog kantona, stava je mandatar Halilagić.

“Poseban naglasak u radu biće usmjeren prema socijalnim kategorijama, boračkoj populaciji, zaposlenicima u zdravstvu, obrazovanju, policiji, poljoprivredi i drugima” – izjavio je Halilagić.

Smatra da je u ovome trenutku najvažnije uraditi analizu Budžeta Tuzlanskog kantona, njegovih prihoda i rashoda, odnosno analiza stanja u svakom od resora i onda krenuti u realizaciju naših ciljeva.

“Treba naglasiti da se ova Vlada neće baviti isključivo kadroviranjem, nećemo ponoviti iste greške kao prošla Vlada, postoji potreba za ispravljanjem nekih nezakonitih radnji iz ranijeg perioda” – izjavio je Halilagić.

On vjeruje da će njegov izbor za mandatara uliti povjerenje mladim ljudima da se uključe u politiku prema svojim ideološkim uvjerenjima, te da na taj način mijenjaju svoju zajednicu na bolje.