Fahrudin Skopljak pozvao medije da pod istu lupu stave akademska zvanja direktora UKC Tuzla i UKC Sarajevo

Nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona dala saglasnot za imenovanje Alena Kamerića, za v.d. direktora UKC Tuzla, na društvenim mrežama je, zahvaljujući prije svega opravdanom reakcijom građana, evidentno razočaranje ovakvim potezom Vlade Tuzlanskog kantona.

Prvi put u historiji najvećeg kliničkog centra u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, na njegovo čelo je došao neko ko je netom prije imenovanja tražene referense, ekpresno i za potrebe imenovanja stekao na privatnom fakultetu, a ne na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

– Evidentno je da se zarad ličnih interesa svjesno degradira i visokoškolska ustanova i klinički centar koji se finansiraju od novca građana Tuzlanskog kantona, a vidimo i po reakcijama građana da je na ovom i svim drugim primjerima moralnog sunovrata, vlast u Tuzlanskom kantonu gubi i ono malo podrške stranačkih vojnika interesne koalicije – istakao je Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA TK i poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Skopljak je pozvao i medije da u ovom slučaju nemaju dvostruke aršine.

– Nadam se da će mediji koji su ostrašćeno i sa puno energije pod lupu stavili doktorat direktorice UKC Sarajevo, na isti način tretirati i istražiti kako, u kojim zakonskim okvirima, vremenskom periodu i za koju svrhu je tako ekspresno direktor UKC-a dobio posljednja akademska zvanja. To je idealna prilka da ti mediji dokažu svoju profesionalnost i tvrdnju da rade u interesu građana – istakao je Skopljak.