Džaferović: Jačat ćemo OSA-u jer time jačamo državu

Jedan od ključnih fokusa mog rada u idućem mandatu u Predsjedništvu BiH, ukoliko budem izabran, će biti osnaživanje kapaciteta Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA).

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH je jedna od temeljnih državnih institucija koja štiti sigurnost države i građana. Svojim dosadašnjim radom Obavještajno-sigurnosna agencija je pokazala koliko je bilo važno njeno formiranje.

OSA čuva našu državu od sigurnosnih prijetnji, od terorizma do organiziranog kriminala, te doprinosi međunarodnoj sigurnosti, kroz saradnju sa partnerskim agencijama u svijetu.

OSA ima posebnu važnost i odgovornost u ovom vremenu kada nasrtaji destruktivnih sila i politika na Bosnu i Hercegovinu, iznutra i izvana, postaju sve intenzivniji.

Prema tome, jedina priča koja može biti provedena po pitanju OSA-e, jeste osnaživanje njenih kapaciteta, da nastavi raditi svoj posao odgovorno i profesionalno kao i do sada. To trebaju znati svi oni koji neodgovorno i neutemeljeno nasrću na OSA-u i pokušavaju potkopati njen rad.