Druženje kandidata GO SDA Tuzla sa građanima MZ Novi Grad II i Sjenjak

 

Izborni štab i kandidati Gradskog odbora SDA Tuzla su u protekla dva dana organizovali druženje sa građanima Mjesnih zajednica Novi Grad II i Sjenjak.

Na ovim sastancima kandidati su se predstavili i prezentirali programske ciljeve SDA i ono za šta će se zalagati.

” 07. oktobra očekujemo da na izbore izađete u punom broju, da glasate za sve naše tuzlanske kandidate i za našeg kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefika Džaferovića. Učestvujmo brojem glasova u pobjedi SDA” – poručeno je.

Dugogodišnji aktivisti koji su u SDA od njenog osnivanja i koji su prošli brojne izborne kampanje dali su preporuku kandidatima da ne budu skromni su svom predstavljanju jer se zaista radi o osobama koji su veliki profesionalci na svojim radnim mjestima, iza sebe imaju zavidne rezultate, a tu i vrijedni mladi visokoobrazovani ljudi, budućnost naše domovine i za sve njih vrijedi dati svoj glas.

Na listi SDA Tuzle je 12 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Zijad Džafić,doktor ekonomskih nauka (4) ; kandidati za Parlament FBiH su Salko Zildžić,diplomirani profesor Sporta (3), Alma Fejzić,diplomirani pravnik (6), Doc.dr. Salko Bukvarević (8), Amila Bećirović, specijalista porodične medicine i ljekar savjetnik u Zavodu zdravstvenog osiguranja TK (11) ; kandidati za Skupštinu TK su magistar medicinskih nauka Zumra Begić,specijalista ginekologije i akušerstva (2), Srđan Mićanović,diplomirani inženjer tehnologije (15), Emir Razić, saobraćajni tehničar (22), Sadika Prohić, bachelor pedagogije- psihologije (23), Beriz Sakić, bachelor ekonomije i bachelor saobraćaja (32),Lejla Kaplan, diplomirani pravnik (36) i Sanita Bajramović, profesor razredne nastave (38).