Licemjerni delagati SDP, PDA i Naše stranke iz Tuzlanskog kantona još jednom izdali građane


Dom naroda Parlamenta Federacije BiH na danas održanoj sjednici nije podržao predloženi Nacrt zakona o pripadnosti javnih prihoda, čime bi se primjena ranije usvojenih izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH omogućila već u ovoj kalendarskoj godini.

Takvoj odluci Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, kojom je Tuzlanski kanton u 2022. godini bespovratno ostao bez više od 10 miliona KM, svojim nedolaskom na sjednicu ili glasanjem protiv interesa građana koji su ih birali, doprinijeli su i delegati iz Tuzlanskog kantona koji dolaze iz stranaka SDP, PDA i Naše stranke.

Štiteći interese isključivo svojih stranačkih šefova, koje su danas, po ko zna koji put stavili ispred interesa građana kantona iz kojeg dolaze, kantonalni ogranci SDP, PDA i Naše stranke su još jednom dokazali svoju licemjernost.

Da se Zakon o pripadnosti javnih prihoda u FBiH počeo primjenjivati u ovoj godini, za šta su danas u Domu naroda Parlamenta FBiH glasali oni koji dolaze iz stranaka većine u Skupštini Tuzlanskog kantona (SDA, DF i SD), građani Tuzlanskog kantona bi na raspolaganju imali višemilionski iznos koji se mogao iskoristiti za dodatna socijalna davanja, dodatnu pomoć privredi i poljoprivedi ili dodatna kapitalna ulaganja u lokalnim zajednicama.

Samo za primjer spomenut ćemo da su u Budžetu Tuzlanskog kantona u ovoj godini ukupna ulaganja u izgradnju lokalnih cesta 3,8 miliona KM, podrška nedovoljno razvijenim jedinicama lokalne zajednice je 1,65 miliona KM, a kapitalni izdaci za ulaganja u škole, pravosuđe i kantonalne institucije 5 miliona KM, iz čega se najbolje vidi za koliko ulaganja su centrale SDP, PDA, NiP i Naše stranke oštetili Tuzlanski kanton.

Ovako, zahvaljujući i delegatima iz Tuzlanskog kantona koji dolaze iz navedenih stranaka, ta sredstva će trošiti samo građani Kantona Sarajevo.

Opozicija u Skupštini Tuzlanskog kantona na ovaj način je obezbjedila malu pobjedu za svoje stranačke centrale, ali upisala veliki poraz svoje licemjerne politike u Tuzlanskom kantonu, a za šta će potvrdu dobiti već na oktobarskim izborima.

Press KO SDA Tuzlanskog kantona