AŽ SDA KALESIJA: SA SNAŽNOM SDA, SNAŽNA JE I BIH

U organizaciji Asocijacije žena SDA Kalesija, večeras je u svečanom salonu “Laha prom” organizovano druženje za žene na kojem je prisustvovalo preko 700 “pripadnica ljepšeg spola”.

Kao iznenađenje u toku večeri na druženju su se pojavili ministar dr. Edin Ramić, aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH, gospodin Bakir Izetbegović i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine ispred SDA gospodin Šefik Džaferović.

Predsjednica Povjereništva AŽ SDA Edita Mustafić, pred gostima, u ime svih prisutnih žena, pročitala je proglas Asocijacije žena SDA Kalesija.

Mi u Asocijaciji žena SDA Kalesija znamo put kojim trebamo ići. Na tom putu još ćemo učiti od našeg državnika, filozofa, mislioca rahmetli Alije Izetbegovića. Od njega smo već naučile da se vlast ne može zadobiti pustim obećanjima i da se ona samo i jedino može zadržati rezultatima. Mi kao Bošnjakinje Kalesije pripadamo bošnjačkom korpusu i nismo tek tako neka masa. Kvalitet žene Bošnjakinje niko neće degradirati u nedefinisanu masu. Mi nismo izgubile unutrašnje principe muslimanske i bošnjačke svijesti, nismo izgubile principe ahlaka, nismo izgubile pojam Bosne i ideale domoljublja.

Sve ovo nismo izgubile zato što smo uz SDA koja je kontinuirano važila za najveću snagu Bošnjaka i Bošnjakinja.

Danas je u svijetu više od četiri milijarde žena, a i onaj ostatak milijardi muškaraca rodile su žene. Dakle, žene, pa i ove bosanske i ove kalesijske, izvor su snage, gejzir su muslimanskobošnjačke dobrote i ljudskog ponosa. Stoga, ponosno kažemo da mi iz Asocijacije žena SDA Kalesija nismo neka ženska svjetina koja ima samo puste snove i puste želje, već smo mi pripadnice bošnjačkog naroda koji ima svijest o sebi i ideale o topraku – Bosni i Hercegovini.

Visoki predstavnik Pedy Ešdaun je na dan dženaze Aliji Izetbegoviću kazao: Da nije bilo Alije Izetbegovića, ne bi bilo ni države Bosne i Hercegovine!

Ko voli Aliju, voli i Bosnu i Hercegovinu. Mi žene iz Asicijacije SDA želimo jaku i snažnu SDA, jer sa snažnom SDA, snažna je i naša domovina Bosna i Hercegovina.

Ovim veličanstvenim skupom SDA je nastavila svoj pobjedonosni pohod, navodi se u saopćenju OO SDA Kalesija.