Abdel Đozić: “Onome kome smeta Srebrenički cvijet, kojeg sam ja postavio, nek stisne petlju i dođe skinuti!”

Baš kada pomislimo da će “pozitivna” predizborna kampanja proteći u fer i korektnoj atmosferi, jer su zajednički neprijatelji Bosne aktivniji više nego ikad u rušenju njenih institucija i potkopavanju temelja naše države i umjesto da zajedno djelujemo protiv neprijatelja BiH – kolege i kolegice iz lukavačkog SDP-a svoju kampanju počinju i zasnivati će očigledno samo na napadima i neukusnom pljuvanju po SDA. Ništa više od toga niti ne znaju.

Ovaj put je razlog srebrenički cvijet, simbol stradanja i genocida nad bošnjačkim narodom.

Za neupućene, govornicu smo “posudili” iz sale jedne od naših mjesnih zajednica i na njoj je već bio srebrenički cvijet. Kao dobri domaćini, govornicu smo željeli vratiti u stanju u kakvom smo je preuzeli, a na insistiranje profesora Abdela Đozića istu nismo niti prekrili zastavom SDA jer je težina, simbolika i značaj cvijeta Srebrenice veća i jača od bilo koje zastave pa i srcu drage, zelene – stranačke.

Naravno, predsjedniku lukavačkog SDP-a o ljubavi prema stranačkim zastavama i lojalnošću je suvišno pričati. Cvijet Srebrenice čini se počinje i da smeta, ali je u predizbornom periodu pametnije da razmišljate kako 15.000 glasova za načelnika Delića “prenijeti” na kadrove SDP-a, pa i one koji veličaju “tri prsta” i “trobojku”.

Za kraj, profesor Đozić je neko ko sa punim pravom može odlučivati o tome da li će, ili ne, biti simbola genocida bilo gdje, pa tako i na skupovima naše SDA, kao neko ko je u genocidu izgubio 23 člana porodice.

Abdel Đozić je između ostalog i poručio: “Onome kome smeta Srebrenički cvijet, kojeg sam ja postavio, nek stisne petlju i dođe skinuti!”

Naravno, sve bi ovo predsjedniku SDP-a na njegovoj “službenoj” facebook stranici napisao i sam profesor, ali je blokiran i označen kao nepoželjan, jer vam očigledno ne odgovaraju njegovi komentari, stavovi i kritike.

Toliko o “kolegijalnosti” univerzitetskog profesora, ali i “otvorenosti” i “službi” svim građanima naše općine.