Završni skup GO SDA Tuzla: Glas za kandidate sa liste SDA je glas za bolju Tuzlu

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla putem facebook live streama iz velike sale Bosanskog kulturnog centra TK večeras je održao završni skup. Nakon intoniranja himne BiH i himne SDA uslijedilo je obraćanje predsjednika GO Tuzla Salke Zildžića.

„ GO SDA Tuzla je u proteklih mjesec dana vodio jednu pozitivnu kampanju, isticali smo svoj program i kulturno i dostojanstveno ukazivali na nedostatke lokalne vlasti, ali i kritizirali loše odluke viših nivoa vlasti iako u njima učestvuje SDA. Tu prije svega mislimo na odluku Kriznog štaba Federacije u vezi zabrane hladnog operativnog programa“. Ovakvim načinom djelovanja smo, dodaje Zildžić, dokazali još jednom da smo na strani građana Tuzle.

„U toku ove kampanje uvjerili smo se da Tuzla i naš Plan za bolju Tuzlu imaju snažnu podršku stranačkih kadrova koji obnašaju značajne uloge na višim nivoima vlasti (od kantonalnih, do federalnih i državnih). Podršku za naš Plan za bolju Tuzlu dobili smo i od velikog broja univerzitetskih profesora, ali i od menadžera i poduzetnika, dakle ključnih ljudi iz realnog sektora. Sve to dodatno nas je ohrabrilo i učvrstilo u namjeri da preuzmemo odgovornost za bolju Tuzlu. Članovi SDA Tuzla su čestiti ljudi, dokazani u poslovima i zanimanjima kojima se bave. Sve nas udružuje politički projekat koji ima za cilj da sačuva državu BiH za sve njene građane, i da za sve njih osiguramo bolji život, istakao je predsjednik GO SDA Tuzla Salko Zildžić.

Nosilac liste za GV Tuzla prof. dr. Zijah Rifatbegović kazao je da cilj izborne platforme „Plan za bolju Tuzlu“ jeste da ovaj Grad učini boljim, jer Tuzla može mnogo više i mnogo bolje.

“Cilj je da se urbana gradska zona proširi na sve mjesne zajednice, i da sve mjesne zajednice u Gradu Tuzla imaju jednakopravan tretman kod izgradnje infrastrukture. Cilj je i da zaustavimo odlazak mladih, da stvorimo uslove da mladi mogu ostvariti svoje dugoročne životne ciljeve u BiH, da vodimo pronatalitetnu politiku, s tim da ćemo obezbijediti mladim ljudima mogućnost za zapošljavanje. Želimo da napravimo jedan ekonomski ambijent u kojem će investitori moći prepoznati Tuzlu kao budućnost za ulaganje, gdje će osjećati svoj kapital sigurnim i prosperitetnim. Naravno, sve komunalne usluge treba podići na viši nivo, koje su posebno slabo razvijene u rubnim dijelovima mjesnih zajednica. Cilj nam je da modernizujemo Grad Tuzlu, da to bude jadan evropski grad koji bi trebao da bude prepoznatljiv po svojim ekonomski, kulturnim, obrazovnim, sportskim i socijalnim programima. Ja vjerujem da mi imamo dovoljno hrabrosti i kadrovskog umijeća da takve promjene u GV u buduće napravimo, naglasio je Rifatbegović, pozivajući građane da glasaju za kvalitetne promjene, za promjene koje će omogućiti bolje sutra svim građanima.

Građanima Tuzle su se obratili i kandidati Sadika Prohić, Nevres Hurić i Zaim Mustafić.

Podršku kandidatima GO SDA Tuzla  su pružili i predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak i potpredsjednik SDA BiH Safet Softić. Predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak čestitao je GO SDA Tuzla na jednoj izuzetno dobroj kampanji u kojoj se nisu narušavale mjere kriznih štabova, odnosno koja nije ugrožavala zdravlje građana.

“ Vodili ste jednu modernu kampanju i uprkos činjenici da je SDA u Tuzli  30 godina u opoziciji niste prozivali druge. Isticali ste da imate Plan za bolju Tuzlu i ja vam zaista čestitam na tome. Kao predsjednik KO SDA TK ponosan sam na to što ste uradili i imate podršku Kantonalnog odbora SDA” kazao je Skopljak.

Potpredsjednik Softić naglasio je da je u Tuzlu došao da da svoju podršku kandidatima GO SDA, dodajući da je Tuzla jedan zaista specifičan grad.

“Tuzla je grad u kojem se vlast ne mijenja već decenijama i mislim da je došlo vrijeme da se nešto bitno promijeni u Tuzli. Vjerujem da će SDA svojom snagom koju ima i u ovom gradu, sa svojom mladošću i poletom donijeti talas promjene i u ovaj  grad i da će Tuzla dobiti novu  vlast koja će više brinuti o građanima.

Na kraju su pozvali građane Tuzle da izađu na izbore i svojim pravom odabira najboljih programa i najboljih kandidata doprinesu boljoj i uređenijoj Tuzli u naredne četiri godine. Glas za kandidate sa liste SDA je glas za bolju Tuzlu, ali i obaveza svih izabranih kandidata da u naredne četiri godine budu glas građana u Gradskom vijeću Tuzla. „MI SMO SPREMNI NA TU ODGOVORNOST I MI SMO SPREMNI ZA BOLJU TUZLU“, poručeno je.

Na završnom skupu GO SDA Tuzla proučena je Fatiha za rahmetli predsjednike SDA BiH Aliju Izetbegovića i Sulejmana Tihića, kao i za dugogodišnjeg predsjednika SDA Tuzla Salku Bukvarevića i sve šehide.

GO SDA Tuzla