Uz pomoć Vlade TK otvoren obnovljeni sportski poligon u JU. OŠ. Stupari

Svečanim prejsecanjem vrpce i prigodnim kulturno zabavnim programom danas je otvoren renovirani poligon u osnovnoj školi u Stuparima. Sportski poligon je oštećene u poplavama koje su ovo područje zahvatile u 6 mjesecu tekuće godine. Projekat je u potpunosti finansiran od strane Vlade Tuzlanskog kantona.

Autor Avdo Mešanović

Nako što je u mjesecu Junu u poplavama koje su pogodile Općinu Kladanj oštećen poligon osnovne škole  Stupari, ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić danas je svečano  otvorila renovirani sportski poligon u ovoj osnovnoj školi. Ceremoniji otvaranja sportskog poligona prisustvovali su uposlenici ove ustanove, predstavnici lokalne zajednice kao i kantonalni zastupnici Fahrudin Skopljak i Midhat Čaušević.

Danas smo otvorili poligon u Javnoj ustanovi Osnovna škola u Stuparima. U potpunosti je finansiran iz sredstava Vlade Tuzlanskog kantona, za ovaj poligon odvojeno je blizu 30.000 KM i ono što je još posebno ohrabrujuće i vijest koja nas raduje jeste da će u ovoj školi u narednom periodu da se privedu kraju još neka dva značajna projekta rekla je ministrica Fahreta Brašnjić

Kako je istakao Midhat Čaušević zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona osnovna škola u Stuparima je zahvaljujući inicijativama iz skupštinskih klupa,  dobila značajna sredstava za provođenje nekoliko projekata.

Ono što nas posebno raduje što će u narednom periodu zaista ova škola doživjeti još nekoliko projekata koji će sigurno poboljšati uslove rada kako njenih učenika tako i profesora. Tu prije svega mislimo na vanjsko uređenje školskog objekta i sale, a u isto vrijeme vjerujemo da ćemo i u narednom periodu iznalaziti sredstva kako bi poboljšali uslove kako učenika na području Općine Kladanj tako i u svim drugim općinama na području Tuzlanskog kantona.

Izgradnja ovog poligona od velikog je značaja za učenike i uposlenike, ali i za lokalnu zajednicu rekao  je direktor OŠ Stupari Muriz Hajdarević.

Ovim putem bi se želio zahvaliti Vladi TK, ministirici obrazovanja i nauke u vladi TK , zastupnicima Fahrudinu Skopljaku i Midhatu Čauševiću na čiju inicijativu u škupštini TK smo dobili sredstva za realizaciju ovog projekta koji je hvala bogu danas uspiješno realizovan.

Na današnjoj svečanoj ceremoniji  direktor Hajdarević uručio je zahvalnice  ministrici Fahreti Brašnjić, kantonalnim zastupnicima Midhatu Čauševiću i Fahrudini Skopljaku, pomoćniku ministra finansija Bahriji Jusupoviću i  privredniku Nedžadu Hodžiću. Zahvalnicu za uspješnu saradnju dobila je i  Radio-televizija Tuzlanskog kantona.

Opširnije u videu.

(Preuzeto: RTV TK)