Sigurno do pobjede: KO SDA TK predstavio kandidate za Opće izbore 2022.

KO SDA Tuzlanskog danas je na press konferenciji predstavio svoje kandidate za Opće/opšte izbore koji zajedno sa kandidatima iz Brčko Distrikta BiH i Posavskog kantona, čine liste Stranke demokratske akcije za državne, federalne i kantonalne skupštine. Na listama se nalazi 76 kandidata od kojih je 43 posto žena i čak 50 posto kandidata koji su mlađi od 40 godina. Više od 90 posto kandidata je sa visokom stručnom spremom.

Stranka Demokratske akcije je u izbornu utakmicu ušla impozantnim skupom u Živinicama, odakle je u izbornu pobjedu krenuo i KO SDA TK koji je jasno istakao dva izborna cilja. Jedan je pobjeda predsjednika SDA, gospodina Bakira Izetbegovića u izborima za člana Predsjedništva BiH, a drugi uvjerljiva pobjeda SDA na svim izbornim nivoima u Tuzlanskom kantonu, od državnog do kantonalnog.

Na današnjoj press konferenciji o izbornim ciljevima, platformi i programima  govorili su predsjenik KO SDA TK i nosioci listi za državne, federalne i kantonalne skupštine/parlamente.

– Optimizam da ćemo ispuniti postavljene ciljeve temeljimo na više argumenata. Danas na sceni imamo antibosanske politike koje su agresivinije nego bilo kad i kojima se jedino može oduprijeti snažna SDA, a to građani svaki dan sve više prepoznaju. Drugo je ono što radi aktuelna skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu predvođena SDA i Vlada na čelu sa premijerom Halilagićem koja ispunjava svoja obećanja i vjerujemo da će građani i to znati prepoznati. Također SDA je u Tuzlanskom kantonu dobila značajna kadrovska pojačanja, a što će nam vjerujemo donijeti bolji rezultat 2. oktobra posebno u Kalesiji, Gradačcu i Tuzli. Sigurni smo da je SDA u Tuzlanskom kantonu ponudila najkvalitetnije kadrove, koji će znati štiti interese i države i svih njenih građana – rekao je Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona.

Nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona je Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona.

– Otvaranje kampanje u Živinicama i iskazana podrška građana samo je još jedna potvrda da je SDA i u državi i u Tuzlanskom kantonu najozbiljni politički subjekt. To se u protekle četiri godine vidjelo kroz rad naših zastupnika u skupštinskim klupama i kroz rad dvije Vlade TK. Vlada na čijem je čelu bio Denijal Tulumović je finansijski konsolidirala Tuzlanski kanton i odgovorno se borila sa svim što nedaćama koje nam je donijela pandamija. Aktuelna Vlada TK na čijem čelu se nalazim je dokazala da se na drugačijim postulatima može voditi politika i da se ono što obećamo građanima može dosljedno provesti i da politika može biti mjerljiva i transparentna. KO SDA TK u izborni proces ulazi sa kvalitetnom izbornom platformom i kadrovima među kojima je mnogo mladih, čestitih i vrijednih osoba, koje će građani Tuzlanskog kantona vjerujem znati prepoznati – istakao je Irfan Halilagić.

Begajeta Čaušević, mlada doktorica, nosilac je liste izborne jedinice 4 za Zastupnički/predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

-SDA pruža priliku mladim ljudima koji žele aktivno da učestvuju u kreiranju pozitivnih društvenih promjena, a dokaz da to nije samo jedna od predizbornih floskula jesu i liste SDA za sve nivoe vlasti, gdje je osim mladim ljudima prilika pružena i ženama. Stoga je naša obaveza još veća da se borimo za promjene koje će iznjedriti ostanak mladih u državi, zasnivanje porodica, provođenje pronatalitetnih politika, te reformu zdravstvenog i obrazovnog sistema, kao ključnih segmenata svakog društva – istakla je Begajeta Čaušević.

Nosilac liste izborne jedinice 3 za Zastupnički/predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je Azmir Husić, priznati privrednik i sportski radnik.

-Čast mi je što se nalazim na čelu liste na kojoj se nalaze privrednici, doktori, iskusni parlmentaraci, ekonomisti, uspješni direktori i profesori.  Siguran sam da glas za bilo koga od nas je pravi izbor i da ćemo koliko god nas bude izabrano dosljedno provoditi politiku SDA, politiku stranke koja u nesigurnim geopolitičkim kretanjima u svijetu, a zbog naše sigurnosti, mora zadržati lidersku poziciju. Kada je u pitanju moj angažman, težište svog djelovanja ću staviti na što bolju komunikaciju predstavnika vlasti  sa partnerima iz privrednog, javnog, poslovnog, sportskog i drugih sektora, a kako bi zajednički došli do boljih uslova za ekonomski rast i napredak. To je jedan od preduslova da ovu državu učinimo jakom i sigurnom – istakao je Azmir Husić.

Denijal Tulumović, v.d. direktora UKC Tuzla, nosilac je liste za Zastupnički/predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Izborna jedinica 5.

– Sloganu SDA „SIGURNO“ ja ću u svojim izlaganjima tokom predizborne kampanje uvijek dodavati i riječ stabilno. Razlog je jasan i jedno i drugo su neophodni u daljem napretku naše domovine. Stabilno i sigurno u Bosni i Hercegovoni može biti samo u slučaju da gospodin Bakir Izetbegović, nastavi put koji je započeo njegov rahmetli otac, a potom nastavio Sulejman Tihić. Bakir Izetbegović je dokazanom stabilnošću pokazao da može voditi ovu državu i da se može se oduprijeti napadima i sa lijeve i sa desne strane, a što je u ovom trenutku presudno za opstanak Bosne i Hercegovine – rekao je Denijal Tulumović.

Izborni štab KO SDA TK