SDA: Umjesto laži o Džaferoviću, neka Radončić javnosti objasni utaju poreza tešku 11 miliona KM

Svjestan da će treći put zaredom izgubiti izbore za člana Predsjedništva BiH, Fahrudin Radončić pokazuje prepoznatljivu nervozu. Lično, ili preko svojih plaćenika i medija, rječnikom koji je ispod svakog civilizacijskog nivoa, Radončić svakodnevno iznosi neistine i uvrede na račun čelnih ljudi SDA.

Ovaj put je svoju medijsku fabriku laži usmjerio prema Šefiku Džaferoviću, optužujući ga za ratne zločine, iako je već dokazano da je riječ o izmišljotinama i pokušaju montiranja procesa. Džaferovića, koji je tokom agresije na BiH na čelu CSB-a Zenica MUP-a BiH časno obavio svoju patriotsku dužnost, za ratne zločine ranije je optuživala velikosrpska politika, nastavio je SNSD Milorada Dodika, a sada to rade Radončić i njegovi mediji. Odavno je postalo jasno da se Radončićeva propaganda podudara sa velikosrpskom politikom, a to je sam potvrdio na sudu u Prištini optužujući Bošnjake za početak rata u BiH.

Najnovija je laž iz Radončićeve kuhinje izmišljotina da je Džaferović učestvovao u privatizaciji zavidovićke Krivaje. Suprotno Radončićevim tvrdnjama, stanovnici Zavidovića i radnici tog preduzeće znaju da im je upravo Džaferović pomogao, a u privatizaciji nije učestvovao.

Dok drugima podmeće nedjela, upravo je Radončić taj koji je učesnik kriminalnih privatizacija poput slučaja Vranice. Lažima preko svojih medija godinama je nanosio štetu bosanskim privrednicima, među kojima su Selimovići, nedavni brutalni napad na Ećo Company, a jedna od njegovih laži završila je i na Ustavnom sudu BiH, koji je Radončićevom stranačkom biltenu naložio da nadoknadi štetu. Zbog izmišljotina Dnevnog avaza uništena je firma Tehno – pek iz Bihaća, a 26 demobilisanih boraca je ostalo bez posla.

Radončićeva nervoza dosegla je tačku ključanja, ne samo zbog očitog trećeg uzastupnog gubitka izbora za člana Predsjedništva, nego i zbog posljednje poreske kontrole kojom je utvrđeno da je utajio 11 miliona KM poreza. Medijskom harangom i grčevitom borbom za vlast, Radončić pokušava zaustaviti institucije da urade svoj posao do kraja.

Umjesto brutalnih laži o političkim protivnicima i samohvalisanja da je veliki intelektualac i industrijalac, neka Radončić konačno objasni javnosti slučajeve svih onih radnika koji su godinama radili nacrno u njegovim firmama. I neka objasni utaju poreza tešku 11 miliona maraka utvrđenu posljednjom kontrolom Poreske uprave.