SDA BANOVIĆI: SAMO SNAGA NARODA NA ČELU SA SDA MOŽE DONIJETI DOBRO BIH

Večeras je u MZ Oskova održana tribina Stranka demokratske akcije. Kao i na prethodnima tribinama građanima su se obratili kandidati SDA na svim nivoima vlasti za naredne opće izbore.

Pozivam vas da budemo jedinstveni i da sačuvamo našu državu u kojoj je prolivena krv mnogih naših šehida. Nisam ovdje da vas pozivam da glasate za mene već za SDA, zato što je to jedina stranka koja se bori za opstanak države BiH, stranka koja je kičma BiH i garant je opstanka naše države kao i svih naroda koji žele da žive u njoj, kazao je Nurković Edis kandidat SDA za Skupštinu TK na broju 30.

SDA je ideja neophodna  Bošnjacima i istinskim patriotima ove države kao jedino političko tijelo koje je radilo u interesu svojih građana.

-Mi ne izričemo nikakva obećanja koja ne možemo ispuniti. SDA će vam obećati samo ono što je realno moguće ispuniti i na šta postoji odgovor na pitanje kako to ispuniti. Nema novih političkih subjekata koji mogu donijeti nešto dobro BiH, to može samo snaga naroda na čelu sa SDA, rekla je Minela Agić kandidatkinja SDA za kantonalnu skupštinu na rednom broju 33.

– Od osnivača pokreta se razlikujemo i po ideologiji i po karakteru i po obrazu. Naši poderani plakati i ružne riječi upućene prema nama i njihovi očuvani plakati i naš sabur dovoljno govori i o njima i o nama. Ne može i neće pobijediti oni koji se suprostavljaju Bogu. Mi ćemo pobijediti,  jer uz nas imamo i Boga i snagu naroda. Nemojte da slijedimo ideologiju u kojoj čovjeka Bogom smatraju, rekao je Benjamin Nukić kandidat SDA za Federalni Parlament na rednom broju 4.

-Velikim odzivom ljudi nisam iznenađena jer je SDA uvijek bila najjača i ostati će najjača stranka koja se uvijek borila za svoj narod, narodnost i državnost.  Niko nema ono što ima SDA, a to su godine političkih borbi za narod i državu BiH. Sa osnivačima tamo nekakvog pokreta davno smo raščistili. U historiji će ostati izdajice svog naroda i svoje domovine. Dolazili su ovdje, držali tribine na ovom poligonu, obećavali da će rekonstruisati poligon koji je izgrađen prije 40 godina. Slika koju vidimo danas i poligon koji vidimo je čisti dokaz da su lagali. Ne dajte pravo privatnim strankama i ličnim interesima, kazala je Ivana Čamdžić kandidatkinja SDA za kantonalnu skupštinu na rednom broju 16.

Rušenjem SDA rušite državu, a niko na svijetu nikada nije niti će vladati Bosnom i Hercegovinom,

-Mi smo večeras ovdje u Oskovi i svjedočimo i pokazujemo da je srce ovih građana uz čitav bošnjački narod. Nikada se do sada  nisam osjećao sretnije i ljepše na ovom mjestu, zato što znam da su ispred mene i zajedno samnom iskreni ljudi, koji imaju srce, ne lažu jedni druge, žive za ovu stranku i za ovu državu. Ne bismo se u ratu odbranili od neprijatelja da smo imali petnaest armija. Imali  smo jednu na čelu sa vrhovnim komandantom rahmetli predsjednikom Alijom Izetbegovićem. Drugačije se ne bi odbranili. 7. oktobra glasa se za šehidsku krv i glasa se za državu BiH. Mi u SDA Banovići smo jedno i bedem smo BiH. Snaga naroda jedino može odbraniti našu djecu i našu budućnost , kazao je Safet Softić potpredsjednik SDA BiH i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH.

-Ovih dana pokušavaju da nas ubijede da su svi drugi krivi za ovo što danas imamo u Banovićima. Oni su krivi zato što su Banovići u svojevrsnoj izolaciji i zato što se TE nije “zapušila” kako to kažu njihovi kadrovi. Nije i ne može biti kriva SDA. Kažu da je vrijeme da mi odemo, a na političkoj sceni Banovića su već skoro tri decenije. Mi nemamo kuda za otići i mi smo svoj na svome. Mi tek dolazimo. Ne dijelimo građane na manje ili više važne, svi su građani Banovića i TK jednako bitni. Moj glas je isti kao i vaš glas. Cijenite svoj glas i ne dajte ga onima koji vas ne poštuju i koji vas potcjenjuju. Ne dajte taj glas onima do kojih ne možete doći i onima koji vas izbjegavaju, kazao je Bego Gutić nosilac liste za Skupštinu TK.