SDA BANOVIĆI : BANOVIĆANI IMAJU PRAVO DA BUDU SLOBODNI, A NE DA NJIMA UPRAVLJA “VELIKI BRAT”

Na predizbornom skupu SDA koji je večeras održan u MZ Treštenica bilo je skoro 400 simpatizera ove stranke. Njima su se kao i na prethodnim javnim tribinama održanim u Bučiku, Repniku i Brezovači obratili kandidati pomenute stranke na predstojećim opštim izborima.

-Kada se stranka SDA osnivala imao sam 6godina. Sa devet godina sam naglo sazrio kao dijete koje je izgubilo svog oca, on je dao život z BIH. Moj otac se borio pod zastavom BiH, pod zastavom SDA i na to sam ponosan. Sačuvajmo našu zemlju svi u kojoj je prolivena krv naših šehida. Druga djeca iz šehidskih porodica imala su privilegije prilikom zapošljavanja, ali ima nas koji nemamo. Nemamo zbog onih kojima nismo podobni, onih koji osnivaju svoje privatne stranke. Moramo reći NE onima koji BiH I Banoviće vode u propast. Nećemo dozvoliti nikome da se poigrava našom čašću i budućnošću, stoga budimo uz SDA a ne uz one koji sebe i svoje interese postavljaju na prvo mjesto, kazao je u svom emotivnom govoru Edis Nurković kandidat SDA za kantonalnu skupštinu na rednom broju 30.

Stranka demokratske akcije je jedina u Bosni i Hercegovini koja čuva ideju opstanka BiH cjelovite, jedinstvene i suverene države, zemlje u kojoj će biti jednaka parva svih građana. Ovogodišnji slogan SDA je SNAGA NARODA označava taj kontinuitet vođenja BiH ka EU i jednoj od članica NATO-a.

-SDA je jedina stranka na području naše općine a i šire koja pokušava riješiti probleme sa kojima se susreću njeni građani. Odlazak mladih ljudi podrazumijeva i pad nataliteta u našoj opštini. Mladi odlaze jer smatraju da nemaju osnovu za ostanak u opštini gdje je sve stalo. Ovo je stranka kojoj je opšti interes ispred ličnog, rekla je Minela Agić kandidatkinja SDA za kantonalnu skupštinu na rednom broju 33.

Čovjek koji sebe smatra Bogom nalazi se ovdje u Banovićima, samo što on ne zna da ne daje nafaku on već neko drugi. SDA je bedem i temelj Bosne i Hercegovine u čije pore je ugrađena krv svakog šehida.

-Dosta je ucjenjivanja i prijetnji. Mi imamo snagu naroda. SDA pored snage naroda ima i pomoć Boga jer ne može pobijediti onaj što se Bogu suprostavlja. Oni koji imajupretjerano u smislu materijalnog, a u Banovićima se zna ko to ima, oni ne razumiju potrebe običnog čovjeka. SDA je ponovo ona stara stranka koja zna sve što oni ne znaju, jer ovo je stranka običnog naroda. SDA je državotvorna stranka i u svakoj njenoj pori ima i Stranke demokratske akcije. Rušenjem SDA rušite državu, a niko na svijetu nikada nije niti će vladati Bosnom i Hercegovinom,  rekao je Benjamin Nukić kandidat SDA za Federalni Parlament na rednom broju 4.

Došlo je vrijeme, smatraju iz SDA da se stranka vrati narodu i nikada više ne dozvoli njena privatizacija.

-SDA u Banovićima je godinama bila privatizirana, bila je društvo jednog lica i potpunom kontrolom jednog čovjeka. Stoga, moramo napraviti razliku između tadašnje i ove SDA sada koja se na poten način bori za svoj narod. Ovo je stranka naroda i njemu se treba vratiti, rekla je Merima Mrahorović kandidatkinja SDA za kantonalnu skupštinu na rednom broju 18.

Manipulacija banovićanima traje od kada su bivši SDA članovi dobili priliku da dođu na vlast i zloupotrebom svog položaja ucijene narod ove općine, naprave od njih marionete, sebe obogate i svoje porodice sa namjerom da svoje komšije drže kao podanike i robove.

-Izdali su narod, izdali r.a. Aliju Izetbegović, r.a. Sulejmana Tihića, krv kojom je natopljena Bosna i sve što je bilo sveto. Ponašaju se kao da je ovo njihov reality gdje se Kukić nalazi u ulozi Velikog Brata, ali vaše prisustvo dokaz je da u kućama treštenice i tulovića nema straha i da ćete pobijediti teror i diktaturu jer imate hrabrosti da čuvate ovo jedinstvo svojom snagom, kazao je Safet Softić nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH na rednom broju 1.

-U Banovićima se mora promijeniti trenutno stanje, jer sve je trenutno. Mogu nuditi konkurse i zamajavati narod poslovnim prilikama koje nude. A  kakve su to prilike? Konkursi za rudnik su namijenjeni za fizičke radnike, a kada se raspisuju konkursi za njihovu djecu ne objavljuju se javno, oni su privatni. Njihova djeca su pametnija od naše. To ćemo da promijnimo poslije sedmog oktobra. Obećavamo vam poštenu kadrovsku politiku gdje se poštuju svi kriteriji. Rudnik nije ničije privatno vlasništvo već državno, rekao je Bego Gutić nosilac liste SDA za Skupštinu  TK na rednom broju 1.

 

 

(sdabanovici.ba)