Premijer Tulumović čestitao Ramazanski bajram

Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović uputio je bajramsku čestitku vjernicima islamske vjeroispovijesti. Premijer je pozvao vjernike da Bajram obilježe u krugu porodice, i uz pridržavanje mjera koje su preporučili zdravstveni radnici.

Vjernici islamske vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i širom svijeta sutra obilježavaju prvi dan Ramazanskog bajrama, jednog od najradosnijih dana u muslimanskoj tradiciji kojim se obilježava kraj mjeseca ramazana. Tim povodom premijer Tuzlanskog kantona je u ime Vlade, i u svoje lično ime, vjernicima uputio bajramsku čestitku. Istakao je da su ovogodišnji ramazan obilježile specifične okolnosti.

– Okolnosti u kojima smo svojom suzdržanošću i socijalnom distancom pokazali svoju privrženost i brigu za svoje najdraže. Pozivam vas da i Bajram obilježimo na sličan način, u krugu najuže porodice i uz pridržavanje mjera koje nam preporučuju zdravstveni radnici, istakao je premijer Tulumović.

Poštivanje i uvažavanje drugog i drugačijeg, je jedna od najvećih višestoljetnih vrijednosti BiH. Proslava Bajrama je još jedna prilika da potvrdimo bogatstvo koje nam donosi društvo različitosti u kojem živimo.

– Dragi sugrađani, ovogodišnji Bajram obilježavamo i u bliskom vremenskom razmaku sa druga dva velika vjerska praznika. Pravoslavnim i katoličkim uskrsom. S tim u vezi, proslava Bajrama je prilika da još jednom uvidimo bogatstvo koje nam donosi društvo različitosti u kojem živimo i da se međusobno čvršće vežemo i međusobno pomažemo. U nadi da će nam budućnost donijeti više međusobnog razumijevanja, poštivanja i uvažavanja drugih i drugačijih, a što će ujedno utjecati na uspješniji i kvalitetniji život svakog građanina, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem čestitke za nastupajući Bajram. Želim vam da ga provedete u miru, okruženi blagostanjem i ljubavlju svojih najbližih, poručio je premijer Denijal Tulumović.

Ramazanski bajram obilježava se tri dana. Podsjećamo da se drugi dan ovoga blagdana obilježava kao Dan šehida.

(RTVTK)