Predsjednik Skopljak i zastupnici u Skupštini TK boravili u posjeti Doboj Istoku

Predsjednik KO Stranke demokratske akcije u Tuzlanskom kantonu Fahrudin Skopljak sa predsjednikom Kluba zastupnika SDA u Skupštini TK Šekibom Umihanićem i zastupnicima Midhatom Čauševićem, Muamerom Zukićem, Bahrudinom Ahmetagićem i Damirom Šišićem boravili su u posjeti općini Doboj Istok.

Za predsjednika KO Fahrudina Skopljaka i zastupnike u Skupštini Tuzlanskog kantona upriličen je prijem u organizaciji RVI Doboj Istok gdje je razgovarano o položaju te populacije u društvu danas, te onome šta se može učiniti u budućnosti.

Nakon polaganja cvijeća na centralnom spomen obilježju šehidima u Doboj Istoku, delegaciji KO SDA TK prijem je upriličio i načelnik općine Kemal Bratić.

Prvi čovjek općine Doboj Istok predsjednika KO SDA TK Fahrudina Skopljaka i zastupnike u Skupštini TK informisao je o trenutnom stanju u općini, gdje je kazao da je stanje stabilno, te da su u toku projekti za razvoj ove zajednice.

Bilo je razgovora i o položaju Stranke demokratske akcije u Tuzlanskom kantonu, ali i Bosni i Hercegovini. Planirane su aktivnosti za naredni period.

Predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak i predlagač izmjena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u FBiH predočio je o čemu će se ogledati ove izmjene i ko bi sve mogao imati pravo na ostvarivanje povoljnije penzije.