OSNAŽITE NAS SVOJIM GLASOVIMA DA MOŽEMO PREUZETI PUNU ODGOVORNOST ZA NAPREDAK BOSNE I HERCEGOVINE I KANTONA

Nakon uspješno okončane predizborne kampanje, Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije upućuje poruku glasačima u kojoj im zahvaljuje na velikoj podršci koju su stranci dali na predizbornim skupovima i poziva ih da glasaju za kandidate SDA na listama za sve nivoe vlasti i za Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

U poruci se kaže:

„Podržite nas svojim glasovima u namjeri da građanima Tuzlanskog kantona osiguramo bolji život – nove investicije i nova radna mjesta, kao najsigurniji način da zaustavimo odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine.

Podržite nas u namjeri da vratimo nadu u budućnost na bosansko-hercegovačkim prostorima, da ohrabrimo mlade ljude na zasnivanje i proširenje porodica, da podstaknemo demografsku obnovu naših sela i gradova, da ponovno ispunimo grajom naše škole i fakultete.

Omogućite nam pa preuzmemo potpunu odgovornost u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti za promjene koje treba načiniti.

Vaša masovna podrška će biti najpouzdaniji način oslobađanja od ucjena, uslovljavanja, primoravanja na neprincipijelne kompromise, blokada državnih institucija i strateških projekata, koje smo u prethodnom periodu trpili samo da bismo osigurali ostanak na putu u evroatlanske integracije i institucionalno funkcionisanje države.

U našim redovima i na našim listama su najobrazovaniji, najkompetentniji, visoko moralni pojedinci –  ljudi s integritetom; žene i muškarci različitih godina starosti i iz različitih socijalnih grupa koje sve skupa povezuje jedinstvena politička filozofija formulisana u tri riječi: Bosna i Hercegovina.

Glasajte za Stranku demokratske akcije, učinite je još snažnijom i politički relevantnijom, jer snažna Stranka demokratske akcije garancija je snažne Bosne i Hercegovine;  prosperitetne, demokratske, evropske države u kojoj potpuno ravnopravno i slobodno žive njeni patriotski nastrojeni narodi i građani“.