Održana prva sjednica Povjereništva OO SDA Banovići u 2019. godini

Sinoć je u Banovićima održana prva sjednica Povjereništva Stranke demokratske akcije u 2019. godini na kojoj su razmatrane poduzete aktivnosti tijekom godine, kao i planirane aktivnosti u narednom razdoblju.

Prisutnima se obratio Bego Gutić, predsjednik OO SDA Banovići, Melisa Golić, predsjednica AŽ SDA Banovići, Adel Lapandić, predsjednik AM SDA Banovići i Elvir Salihović, zamjenik predsjednika SDA Banovići.

Nakon  pet tačaka dnevnog rada koje su jednoglasno usvojene, članovi SDA odlučili su se za nove unutarstranačke izbore. S obzirom na činjenicu da je konstituirajuća sjednica povjereništva održana u februaru 2018. godine, novi unutarstranački izbori su najavljeni idućeg mjeseca, a sinoć su izabrani članovi izborne komisije.

Kako je prethodna godina bila izborna, Gutić je između ostalog istakao da je posebno zadovoljan svime što je SDA uz pomoć svojih aktivista napravila u izuzetno kratkom vremenskom periodu nakon turbulencija koje su se dogodile u februaru 2018. godine.

-„Zahvalan sam AŽ i AM na svemu što su uradili u prethodnom periodu, kao i svim članovima i aktivistima SDA Banovići. Iza nas je jedna turbulentna godina, ali smo dokazali da smo jaki kao i da je mehanizam kao što je SDA stranka neuništiv. U narednom periodu nastavljamo raditi u interesu građana i SDA, a interes stranke je da svi zastupnici SDA, bez obzira na kojem su nivou vlasti, dužni su raditi na rješavanju problema  građana na što kvalitetniji način “, kazao je Gutić.

sdabanovici.ba