Naši ljekari ovog vikenda posjetili Potočare i besplatno radili preglede

Prof. dr. Šekib Umihanić sa ekipom vrhunskih specijalista sa UKC Tuzla često dolazi da besplatno pregleda i liječi prije svega korisnike Emaus centra u Potočarima, ali i sve druge građane koji se jave za pregled.

Ovoga vikenda, zajedno sa ljekarskom ekipom, bio je ponovo u Potočarima gdje je rekao kako će zajedno sa svojim kolegama uvijek doći tamo gdje je njihova stručna pomoć potrebna.

Ovog vikenda ovaj humanista je u Potočarima, zajedno sa drugim ljekarima, izvršio sistematski pregled za 80 učenika korisnika Emaus internata.

“U svima nama postoji određena doza društvene odgovornosti, da moramo biti spremni na ovakve zadatke i ovu vrstu obaveze. Moje kolege, zajedno sa mnom, uvijek ćemo doći tamo gdje je ta naša stručna pomoć potrebna. Zaista Srebrenica, Potočari, Vlasenica, Milići su takvo područje“, izjavio je prof. dr. Umihanić.

“Mi smo danas u sklopu ranijih aktivnosti sa Emausom uradili sistematske preglede za 80 učenika koji su smješteni u internatu Potočari. To su djeca iz osnovnih i srednjih škola. U sastavu današnje ekipe, osim mene, tu su stomatolozi, internisti, pedijatri te ekipa logopeda“, dodao je.

Naglasio je i da poslije završenog radnog dana može zaključiti da se radi o zdravoj populaciji djece, što je i za očekivati, kako je rekao, u okruženju gdje je priroda netaknuta i gdje nema zagađivača.

“Generalna ocjena zdravlja djece u inernatu Potočari je izuzetno dobra, odlična, pet“, naveo je prof. dr. Umihanić.

Izvor: N1