Najjači KO SDA u BiH: SDA u TK osvojila 51.000 glasova, duplo više u odnosu na drugoplasirani KO

Poštovani članovi i simpatizeri Stranke demokratske akcije,

Imam potrebu zbog vas da odgovorim na neosnovane prozivke koje su upućene prema meni i Kantonalnom odboru od strane pojedinaca iz strukture KO SDA TK.

KO SDA TK je ostvario, zahvaljujući vašoj podršci, iznimno dobar izborni rezultat. Građani su dali povjerenje za 4 načelničke pozicije, za petu u Kalasiji čekamo zvanične rezultate i vjerujem da ćemo istu izborit nakon što se izbroje glasovi dijaspore.

Osvojili smo po preliminarnim rezultatima 97 vijećničkih pozicija dok je drugoplasirana stranka osvojila 55. Ukupno smo osvojili 51.000 glasova što je za 2.000 više u odnosu na opće izbore 2018. godine, dok je drugoplasirani KO osvojio 28.000 glasova. Rezultati idu u prilog činjenici da smo ubjedljivo prva stranka na podrucju TK, i da smo najjači kantonalni odbor SDA u BiH i hvala vam na tome.

Naglašavam, još u izbornoj noći sam u direktnom javljanju u programu RTVTK čestitao svim izabranim načelnicima, a dan poslije u ponedjeljak sam uputio pisanu čestitku svim načelnicima iz SDA koji su osvojili mandat i zaželio im uspješan rad.

Žalosti me činjenica da se pokušava devalvirati uspjeh i rezultat najjače stranke na TK i najjačeg KO SDA u Državi. Ovim putem šaljem jasnu poruku dok sam ja predsjednik KO SDA TK ključne odluke, analize i planovi za budući rad će se donositi na sjednicama organa KO SDA TK, a ne po kafanama i preko medija iako bi to neko volio.

Ja sam od srijede pozitivan na Covid 19 i borim se sa ovom opakom bolešću i ako Bog da kad se oporavim iskazat ćemo posebnu zahvalu našim vjernim članovima a i dati jasan odgovor onima koji pokušavaju vanistitucionalno narušiti ugled i rezultat KO SDA TK. Ja ostajem ono što sam bio, prije svega čovjek od reda i institucionalnih rješenja i kao takav ću sigurno ostati kao predsjednik KO SDA TK najjačeg kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije.

Fahrudin Skopljak

predsjednik KO SDA TK