KO SDA TK: NAJPOGUBNIJA KOALICIJA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Nakon što je i zvanično potvrdio u Brčkom da će poslije izbora ući na svim nivoima u koaliciju sa SBB-om i podržati Fahrudina Radončića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH,  Mirsad Kukić se definitivno svrstao na stranu onih političkih snaga i političara koji sistematično rade na urušavanju Bosne i Hercegovine i otvoreno optužuju Bošnjake i bosanske patriote za tragediju koja nam se desila u prošlom ratu.

 Doduše to se moglo naslutiti i njegovom posjetom načelniku opštine Srebrenica, poznatom po tome što negira genocid u Srebrenici i slika se sa četnicima. SDA je nakon tog susreta isključena iz vlasti da bi bila ojačana pozicija srpskih stranaka.

Sklopiti koaliciju, u današnje vrijeme, sa Fahrudinom Radončićem znači izdati Aliju Izetbegovića i desetine hiljada šehida koji su položili svoj život za Bosnu i Hercegovinu. To znači sklopiti najpogubniju moguću koaliciju sa Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom čiji su pogledi na budućnost Bosne i Hercegovine dobro poznati.

Sigurni smo da će građani prepozanati opasnost puta kojim je krenula PDA sa svojim osnivačem Kukićem te da će odbaciti ne samo ovu pogubnu koaliciju već i  cijeli PDA eksperiment.

Press služba