Klub SDA u Parlamentu BiH: Gordana Tadić mora podnijeti ostavku jer je prevarila državu

Činjenica da je glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić putem fiktivnih ugovora naplaćivala naknade od države za stanovanje, što potvrđuje dokumentacija objavljena u medijima, predstavlja prvorazredni skandal, saopćeno je iz Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.Kako se navodi, spremnost glavne tužiteljice da krši zakone i propise radi sticanja novčane koristi je nezamisliva stvar u svakoj pravnoj državi.

“Ne može vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini graditi tužiteljica, koja je potvrdila da je u svojim aktivnostima vođena politički i etnički selektivnim kriterijima, a sada je pokazala da je spremna čak i na očigledne prevare u svrhu sticanja finansijske koristi, ističu iz Kluba SDA.

U svim državama, sa uređenim pravosudnim sistemom, objava ovako diskreditirajuće dokumentacije, navodi se, izazvala bi automatsku ostavku glavne tužiteljice.

“U slučaju Gordane Tadić će to očigledno morati učiniti nadležne institucije, te očekujemo da podhitno bude pokrenuta procedura koja će rezultirati njenom smjenom”, zaključuje se u saopćenju.