Gradski odbor SDA Tuzla predstavio Izbornu platformu i kandidate za Gradsko vijeće

Snažna SDA, bolja Tuzla. Poručili su ovo kandidati za Gradsko vijeće Tuzle, njih trideset i petero, tokom zvaničnog početka predizborne kampanje. Predsjednik GO i ujedno predsjednik Izbornog štaba, Salko Zildžić, naglasio je da SDA pred birače izlazi sa konkretnim projektima i Paltformom ”Plan za bolju Tuzlu”.

”Za reprezente našeg programa odabrali smo nove, neukaljane ljude iz različitih mjesnih zajednica, različitih profesija, novih lica na usluzi našim sugrađanima. Željeli smo pokazati širinu u delegiranju, a zadržati ozbiljnost i pouzdanost u suštini potrebnoj za ozbiljno političko djelovanje”, naveo je uz ostalo Zildžić.

Na listi su dva doktora nauka, jedanaest magistara, trideset visokoobrazovanih i pet kandidata sa srednjom stručnom spremom. Više od 30 % su mladi, 40 % su žene i samo dva vijećnika SDA iz prethodnog mandata.

„Pozivam mlade da obavezno iskoriste svoje biračko pravo. Glasom za SDA podržat ćete viziju Tuzle kao prosperitetnog grada koji daje priliku svima, a prije svih mladim ljudima, da tu formiraju porodicu, ostvare karijeru i nikad ne pomisle da iz nje odu”, kazao je uz ostalo Kenan Osmančević, kandidat za Vijeće i predstavnik Asocijacije mladih SDA Tuzla.

Kandidatkinja i predsjednica organizacije Žene SDA Tuzla, Jasna Hadžiselimović, pozvala je žene da iskoriste svoje aktivno biračko pravo i da biraju žene.

”Žena je posvećena, fokusirana. Žena može raditi nekoliko stvari istovremeno. Žena svaki problem riješi. Ima ideje, ima cilj i ima načine kako da do njega dođe”, navela je Hadžiselimović.

O pet strateških ciljeva Izborne platforme govorio je nosilac liste, prof. dr. Zijah Rifatbegović.

”Mi ćemo osigurati povoljno poslovno okruženje za lokalni ekonomski razvoj, stvoriti uslove za moderan evropski grad i efikasnije rješavati probleme zagađenja okoline. Isto tako, namjeravamo postići kvalitet u radu Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, a što za rezultat treba imati bolji život građana u lokalnoj zajednici. Među našim strateškim ciljevima su: osiguravanje uvjeta za bezbjednost građana i njihove imovine, koliko i osiguravanje ravnomjernog razvoja svih mjesnih zajedncia, te povećanje učešća građana u javnim poslovima”, naveo je prof. dr. Rifatbegović.

„ Kroz učešće naših vijećnika u narednom mandatu nastojati ćemo da Tuzla bude još bolji grad. Mi ovaj grad volimo i želimo da participiramo u vlasti i ponudimo najbolja rješenja. SDA niije stranka koja bi poremetila neke stvari u Tuzli, već naprotiv. To dokazujemo našom listom kandidata koje smo predstavili danas. Apsolutno smo spremni za teške zadatke kako bismo postigli da ovaj grad bude opet ono što je nekada bio – administrativni, sportski, kulturni, sportski i obrazovni centar – kazao je član Izbornog štaba GO SDA Tuzla prof.dr. Izudin Kapetanović.

Zvaničan početak kampanje GO SDA podudario se sa datumom smrti osnivača, prvog predsjednika SDA i prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, Alije Izetbegovića. Uz podsjećanje na Izetbegovićev životni put, prisutni su proučili Fatihu za rahmetli predsjednika, kao i za Sulejmana Tihića, te za dugogodišnjeg predsjednika SDA Tuzla Salku Bukvarevića i sve šehide.