Džaferović: Pozdravljam najavu pojačanog američkog angažmana u BiH

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pozdravio je inicijativu američkog senatora i predsjedavajućeg Helsinškog komiteta u Sjedinjenim Američkim Državama Rogera Wickera kojom se najavljuje pojačani američki angažman u Bosni i Hercegovini.

– Značajniji angažman velikog prijatelja naše zemlje, što SAD svakako jesu, doprinijet će stabilnosti ne samo BiH, nego i cijele regije. Inicijativom se šalju dobre poruke, naročito jer je senator Wicker potcrtao posebnu važnost Bosne i Hercegovine za SAD.

Pozdravljam i konkretne mjere američke administracije kojima su sankcionisani nosioci destruktivne politike i korupcije, Milorad Dodik i Nikola Špirić. Već duži period je jasno da je najviše korupcije upravo tamo odakle dolazi najviše napada na državu i njene institucije. Upravo onima koji su skloni korupciji najviše smeta funkcionalan državni sistem, istaknuo je Džaferović.

Značajnim je ocijenio i podsjećanje senatora Wickera na stravične počinjene zločine i zločinački karakter režima Slobodana Miloševića, jer u posljednje vrijeme svjedočimo pokušajima relativiziranja i glorificiranja genocida u Srebrenici i drugih zločina počinjenih tokom agresije na BiH.

 

(sda.ba)