Asocijacija mladih SDA pozvala građane da podrže Tabakovića kao zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice

Konstituirajuća sjednica novog saziva rukovodstva Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA) koju je sazvao predsjednik Povjereništva Asocijacije mladih Haris Šabanović održana je u petak u Centrali SDA.

Nakon izlaganja predsjednika Šabanovića o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, članovi Povjereništva su prezentirali političku situaciju u kantonima i regijama, a posebno se razgovaralo o povratničkim mjestima i problemima s kojima se susreću povratnici u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska.

Asocijacija mladih SDA pozdravila je odluku probosanskih političkih snaga u Srebrenici da podrže zajedničkog kandidata za načelnika Aliju Tabakovića te su pozvali građane da podrže napore kampanje čiji je cilj da Srebrenica ponovno dobije načelnika koji ne negira genocid i koji će poštovati žrtve bez obzira na narod kome pripadaju.

Imenovan je i sekretarijat Povjereništva Asocijacije mladih SDA te je za sekretara imenovan Malik Spahić, dok je za izvršnog sekretara imenovan Esmir Haznadar, a usvojen je i plan rada Asocijacije za 2020. godinu, saopćeno je danas.

(Preuzeto:Faktor)