SDA Živinice: „SDA će stati na put politikama koje imaju za cilj podjele i destabilizaciju BiH“

Na press konferenciji OO SDA Živinice koja je održana danas na temu „Aktuelni politički momenat u TK“   govoro je dipl.pravnik, kandidat SDA za Skupštinu Tuzlanskog kantona Muamer Zukić.

Na predstojećim izborima biraju se članovi parlamenata i skupština, u kojima se donose svi zakoni ove države. Nema donošenja zakona, izvan organa koji se biraju na ovim izborima. Početkom oktobra izabrat ćemo stranke i ljude koji će u naredne četiri godine upravljati svim važnim procesima u državi. Na ovim izborima biramo kakvu državu želimo.

Politička borba vodiće se sa onima koji ovoj državi ne misle dobro, koji je žele destabilizirati i razgraditi. SDA će takvim stati na put i snagom naroda zaustaviti ih u njihovim namjerama.

“Ovi izbori su posebno važni za Tuzlanski kanton i Sjeveroistočnu Bosnu. SDA na Tuzlanskom kantonu  se usprotivila onima koji su  favorizirali i nejednako razvijali općine unutar ovog kantona. Mi iz Živinica nismo zadovoljni svojim položajem, ali ne želimo ga popraviti na štetu drugih. Mi želimo ravnomjeran  razvoj svih trinaest općina na našem kantonu, napredak Tuzlanskog kantona  ali ne želimo i nećemo dopustiti suprostavljanje Tuzle Sarajevu. Bilo kakve disperzije i podjele unutar Bosne i Hercegovine vode podjelama našeg naroda i destabilizaciji prilika. Destabilizirane političke prilike znače zasutavljanje ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine, a SDA to ne želi. SDA izlazi pred narod sa konkretnim pokazateljima onog što je do sad uradila i prijedlozima da nastavi uspješno započeto. “

SDA nudi sistemska zakonska rješenja a ne populističke nesprovodive parole, koje u vremenu teško stečenog mira i ne zvuče lijepo. Takve parole i najave trebaju biti poziv na buđenje svim BH patriotama,  koji vole ovu državu. U ovom trenutku najbolje što  ćemo uraditi za domovinu je  izlazak na izbore i podrška SDA i njenim kandidatima onima za koje znamo da će najbolje čuvati državu.

Press služba OO SDA Živinice