Kolegij SDA: Najoštrije osuđujemo gnusni čin ubistva dvojice policajaca u Sarajevu

Kolegij SDA smatra da je nužno što prije uspostaviti stabilne parlamentarne većine na svim nivoima i snažno nastaviti s reformama, evropskim i NATO putem.

Nužno je uspostaviti što šire parlamentarne većine predvođene s SDA kao najsnažnijom strankom u BiH.  Ove  većine treba da čine stranke koje imaju kapacitet da u njima participiraju na svim nivoima vlasti u BiH.

Nastojanja nekih političkih stranaka  da se iz vlasti istisne SDA predstavlja grubo izrugivanje većinskoj volji naroda iskazanoj na izborima. Reforme i napredak zemlje trebaju biti u prvom planu, a ne borba za kantonalne budžete.

SDA pozdravlja odluku Centralne izborne komisije BiH da se izvrši ponovno brojanje glasačkih listića tamo gdje ima osnova za to, jer će to doprinijeti zaštiti integriteta izbornog procesa.

Najoštrije osuđujemo gnusni čin ubistva dvojice policajaca u Sarajevu i tražimo hitnu akciju svih policijskih agencija u BiH kako bi se počinioci otkrili i priveli pravdi. Tražimo od vlada u BiH da se poboljšaju materijalno-tehnički uvjeti  rada policije, kao i da se ojačaju policijska ovlaštenja  u borbi potiv  kriminala.