Zukić:Ne možemo otvarati nove frontove, dok ne zatvorimo ovaj s političkim RS-om i ‘hrvatskim kantonima’

Pita profesor Mirsad jel’ vrijeme za revoluciju i proteste protiv trojice nacionalista i samoproglašenih plemenskih vođa?

Pa da mu odgovorimo:

Nije još vrijeme! Ne možemo otvarati nove frontove, dok ne zatvorimo ovaj s političkim RS-om i ‘hrvatskim kantonima’. Kad tu bitku završimo, biće vrijeme za revoluciju i proteste. Samo će biti malo drugačiji od onoga što ste vi planirali.

Organizovat ćemo masovne proteste protiv onih koji izjednačavaju borce za Bosnu i one koji su protiv nje, i sve stavljaju u isti koš pod nazivom ‘nacionalisti’. Pa ko su ti bošnjački nacionalisti? Željko? Pa na šta Mirsade poziva Bakir, zajedno sa Željkom?! Na džamahiriju? Znate li, a morali biste znati, da se na taj način našem narodu stavlja etiketa islamista i terorista. Odnosno stavlja nam se meta na čelo. To je retorika radikalnih srpskih i hrvatskih nacionalnih politika.

Organizovat ćemo revoluciju protiv onih koji ometaju i slabe Bakira i Željka, u ovom možda najvažnijem trenutku za državu – i na taj način pomažu dušmanima Bosne. Vi pozivate na proteste protiv nacionalista. Gdje?! Nemate snage da bilo šta ozbiljno organizujete u Banja Luci i Širokom! To znači da ćemo, kao i ranije, praviti bune, revolucije i nerede samo po Tuzli, Zenici, Bihaću, Sarajevu… To i jeste cilj dušmana Bosne – naša dezorjentisanost, podijeljenost, okupiranost samima sobom i naše nejedinstvo.

Hoćemo okupljanje i proteste! Samo što njihov cilj može biti jedino puna podrška Bakiru i Željki – u borbi za opstanak države Bosne i Hercegovine.