Žene SDA TK: Tužilaštvo je ovom istragom pokazalo da je pristrasno, te uz očigledne dokaze sumnjiči samo jednu, bošnjačku stranu

Žene SDA TK podržavaju rad Tužilaštva, ali najoštrije osuđuje neprofesionalno postupanje prema Premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću.

Tužilaštvo je ovom istragom pokazalo da je pristrasno, te uz očigledne dokaze sumnjiči samo jednu, bošnjačku stranu. Iz istrage su izostavljeni svi kadrovi HDZ-a: zamjenica premijera i komandantica Federalnog štaba CZ, ministar zdravstva i direktor Zavoda za javno zdravstvo, koji su zajedno sa ostalim akterima afere „respirator“ učestvovali u nabavci.

Kako je to moguće u jednom ovako osjetljivom predmetu? Očigledno je da smo pred Tužilaštvom svi jednaki, ali su neki „jednakiji“.Tužilaštvo mora raditi svoj posao te procesuirati podjednako, jer ovo sramno hapšenje nema za cilj ništa drugo do potpuno diskreditiranje bošnjačkih kadrova i preuzimanje Federacije BiH od strane HDZ-A.

Pandemija Covid-19 je izuzetno potresla bh. društvo, te ekonomski oslabila zemlju, dozvolivši da se ispod radara provuku mnogo ozbiljnije afere, od mostarskog Aluminija, „Mobilne bolnice“ i slično, dok se hapsi i deskredituje najuspješniji Premijer Federacije ikada.

Dvadeset i pet godina je prošlo od rata, ali udari na kičmu države nikada nisu prestali, niti su se Bošnjaci ikada osjećali ovako nesigurno u miru. Procesuiraju se generali Armije BiH, dok ratni zločinci, te razni profiteri slobodno šetaju. Ponižavaju se najbolji sinovi ove zemlje.

Puna podrška gospodinu Fadilu Novaliću!

(Saopštenje Žene SDA TK)