Premijer TK nakon niza nezakonitih odluka postao “zabrinut” za stanje u zdravstvu Tuzlanskog kantona

Tragikomična izjava premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića, koji se nalazi na čelu Vlade kojom iz sjene upravljaju Mirsad Kukić i Jasmin Imamović, o UKC Tuzla kao „porodičnoj firmi“, vrijeđa inteligenciju svakog građanina Tuzlanskog kantona.

Kako drugačije okarakterisati „zabrinutost“ premijera čija je Vlada prema izvještaju inspekcijskog nadzora FUIP-a suprotno zakonu imenovala Upravni odbor (UO) Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, a taj UO po istom nalazu Federalne inspekcije nezakonito imenovao v.d. medicinskog direktora UKC Tuzla koji, kako je potvrđeno, ne ispunjava uvjete za ovu funkciju jer nema završenu specijalizaciju.

Vlada Kadrije Hodžića je u dva navrata kao v.d. imenovala i direktora UKC Tuzla Alena Kamerića (PDA), koji kako je dokazano potvrdom Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, doktorirao na univerzitetu koji nema akreditaciju, čime je ponovo prekršen zakon.

Vlada na čijem je čelu Kadrija Hodžić svoju brigu o zdravstvenom sistemu Tuzlanskog kantona u vrijeme pandamije je pokazala i skadaloznom odlukom kojom je za predsjednika Upravnog odobra Zavoda zdravstvenog osiguranja TK imenovala Muhameda Osmanovića (SDP), protiv kojeg je Kantonalno tužilaštvo TK podiglo optužnicu, upravo zbog sumnje za nezakonito zapošljavanje, zbog kojeg je u spomenutoj izjavi o „UKC Tuzla kao porodična firma“ Kadrija Hodžić iskazao zabrinutost.

Kada premijer, očigledno svezanih ruku od strane moćnika iz PDA i SDP, daje izjave kao da je opozicionar i iskazuje zabrinutost za stanje u zdravstvenim ustanovama i zdravstvenom sektoru kojim njegova vlada očigledno loše upravlja, postaje i više nego jasno kakvi ljudi i kakva nesposobna vlast upravlja procesima u Tuzlanskom kantonu. Na sreću samo do oktobra, a možda i kraće.

KO SDA TK