KO SDA TK započeo manifestaciju obilježavanja Dana državnosti BiH

U organizaciji Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona u Srebreniku je danas započela manifestacija obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Na Gradini se građanima Srebrenika obratio predsjednik Gradskog odbora Edin Vikalo i predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak.

Prigodnim recitalom o domovini predstavio se glumac Hazim Mujčinović.

  • Bosna i Hercegovina je mjesto susreta različitih civilizacija, mjesto dobrosusjedskih odnosa. Nikad izvor problema nije bio u BiH, uvijek su nam problemi dolazili iz nekih centara van granica ove države. I danas svjedočimo da je napad na integritet i teritorijalni suverenitet ove države vjerovatno najveći od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma – kazao je u svom govoru predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak.

Također je naglašeno da je Bosna i Hercegovina crvena linija ispod koje nećemo ići, da sa Strankom demokratske akcije jedino oko Bosne i Hercegovine nema i nikad nije bilo kompromisa.

Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, biće nastavljeno i narednih dana prigodnim prijemima, konferencijama za mlade, ali i posjetama porodicama najhrabrijih sinova koji su svoje živote utkali u temelje naše države.