KO SDA TK: Tuzla – Farm u novoj upravi UKC-a ima svog čovjeka

Povodom imenovanja Bahrudina Hadžiefendića na mjesto pomoćnika direktora za medicinska pitanja u UKC Tuzla, KO SDA Tuzlanskog kantona oglasio se saopštenjem za javnost koje prenosimo u nastavku:

Nastavljena je prljava igra premijera Kadrije Hodžića. Suprotno Statutu UKC Tuzla, dakle, protivzakonito na mjesto pomoćnika direktora UKC Tuzla imenovan je specijalizant hirurgije, uvaženi gospodin Bahrudin Hadžiefendić.

Specijalizant koji je dio specijalizanstkog staža iz hirurgije od septembra 2017. pa do jula 2019. proveo na mjestu ministra zdravstva Tuzlanskog kantona.

Postavlja se pitanje kako je moguće po važećem programu specijalizacije biti i ministar u Vladi TK i specijalizant na UKC Tuzla?

Ostaje da vidimo, da li će u specijalizantskoj knjižici biti upisano i vrijeme koje će provesti na mjestu pomoćnika direktora za medicinska pitanja? Dakle i u ovom slučaju protivzakonitog imenovanja ima mjesta za angažman inspektora. Također, ostaje da vidimo, ko će potpisati i ovjeriti ovu nezakonitu radnju u specijalizantsku knjižicu?

U specijalizantskoj knjižici su već potpisani mentori za početak specijalizacije koja se morala spovesti u UKC Tuzla a odnose se na period ministrovanja u Vladi TK. Dakle, uvaženi gospodin nije mogao biti na dva mjesta u isto vrijeme. Možda i može, ali kod našeg Kadrije.

Na kraju prisjetimo se objave iz 2016. u vrijeme predizborne utrke za gradonačelnika Tuzle, kada su SDA i SBB imali zajedničkog kandidata, na Lokalnim izborima.

˝Sa ponosom naglašavam da sam unuk legendarnog Muhamedage Hadžiefendića˝

Potrebno je obratiti pažnju na dvije riječi u objavi, odnosno u priloženoj biografiji gosp. Bahrudina Hadžiefendića, to su “djed” i “Tuzla-Farm”.

U 2016. godini SDP Tuzla na čelu sa Jasminom Imamovićem je objelodanio podatak za Batinog djeda Mehmedaga Hadžiefendića u službi NDH. Tada je uvaženom gospodinu Jasminu Imamoviću i “crvenoj” Tuzli, “kolijevci socijaldemokratije i antifašizma”, cijelom “esdepeju” Tuzla smetao taj podatak, a sada to u potpunosti prihvataju. Pitamo se, da li je to znak promjene kursa tuzlanskih ljevičara zarad “sitnog” šićara i udruživanja sa SBB i PDA ili je pak nešto drugo u pitanju?

Druga riječ u biografiji je Tuzla-Farm. Poznati Bato je bio generalni direktor Tuzla-Farma. Napokon Tuzla-Farm za koga se smatra da UKC Tuzla ima najviše dugovanja prema ovoj ustanovi ima svog čovjeka u upravi. Kadrija je prećutno prepustio UKC Tuzla u ruke dojučerašnjeg generalnog direktora Tuzla –Farma.

Imenovanje Bate uklapa u strateško planiranje Tuzla – Farma i Jasmina Imamovića, udruženo sa Kadrijom Hodžićem.

Ako nekome nije jasno o čemu je riječ, onda treba pratiti tokove novca (Follow the money). Sve se samo kaže.

Prema Kadrijinom aršinu, nema veze što je riječ o specijalizantu, nema veze što se krši zakon, bito je da se vrti lova.

Drugo nelegalno imenovanje koje je urađeno na UKC Tuzla je imenovanje pomoćnika direktora za naučno istraživački rad. Imenovan je profesor Šefik Hasukić, dugogodišnji član SDA, potom PDA, a evo na kraju karijere (do penzija je ostalo još dvije godine) postao je istaknuti kadar SDP, koga je lično regrutovao u redove ljevice “dečko koji obećava” samoimenovani načelnik hirurgije, dr. Mehmedović.

Šta ćeš, čovjek voli funkcije, pa makar i preko SDP! Hasukiću što ti je ovo trebalo?

Dragi naš Kadrija, nadamo se da UKC Tuzla neće zadesiti sudbina Hotela Tuzla, čijim ste Nadzornim odborom rukovodili.

KO SDA TK