KO SDA TK najoštrije osuđuje selektivno postupanje Tužilaštva BiH i glavne tužiteljice Gordane Tadić u aferi “Respiratori”

Kantonalni odbor SDA TK najoštrije osuđuje selektivno postupanje Tužilaštva BiH i glavne tužiteljice Gordane Tadić u aferi “Respiratori”.

Kako drugačije nego maliciozno objasniti činjenicu da Tužilaštvo nije dalo nalog za privođenje i hapšenje direktora Fonda za javno zdravstvo FBiH gsp. Davora Pehara koji je sačinio ” Plan nabavki” kojim je tražio od Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) nabavku 300 respiratora bez ikakvih specifikacija, i koji je FUCZ-u proslijedio ponudu Srebrene maline.

Mi smo uvjereni da ce federalni premijer Fadil Novalić dokazati svoju nevinost, ali nas živo zanima kada će gospođa Tadić uhapsiti Dodika zbog krivičnih djela protiv ustavnog poretka (referendum) ili Viškovića i Cvijanovićku zbog nabavke mobilne bolnice, ili bilo koga za kriminal u Aluminiju.

SDA BiH nikada nije štitila kriminal i tražimo da svako odgovara za ono što je radio, ali se ne možemo oteti utisku da Tužilaštvo BiH dolaskom gospođe Tadić na mjesto glavnog tužioca intenzivno progoni Bošnjake, i pitamo je, jel to nekome želi poslati poruku kako su u ovoj Državi samo Bošnjaci kriminalci, no pasaran gospođo Tadić.

(Saopštenje KO SDA TK)