KO SDA TK: Kakvu poruku šalje Imamović prijetnjama u maniru „socijaldemokrate iz Laktaša“

Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona osuđuje direktne prijetnje dr. Zijahu Rifatbegoviću, vijećniku u Gradskom vijeću Tuzla, a koje je sa govornice Vijeća danas uputio gradnonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

“Mi ćemo se doktore s vama pozabaviti” izgovorena je prijetnja kojom bi se hitno trebali pozabaviti organi nadležni za sigurnost građana, posebno jer je izgovorena od strane visokopozicioniranog političara i dužnosnika koji kroz centre moći kojima upravlja svoje prijetnje na žalost može i obistiniti.

Od gradonačelnika Imamovića i njegove partije kojom, kao i kantonalnom vlašću zajedno sa starim političkim partnerom iz Banovića upravlja iz sjene, tražimo odgovore na pitanja:

– Ko ste to „vi“, koji imate moć da se možete pozabaviti uglednim ljekarom, profesorom i vijećnikom? Da li kad kažete „mi“ mislite na neku organizaciju ili skupinu od koje vijećnici neistomišljenici i drugi građani koji vam se odluče suprostaviti trebaju strahovati?

– Šta znači to da će te se s nekim „pozabaviti“? Da li to znači fizički napad ili nešto još monstruoznije, monitirani proces ili diskreditaciju?

– Kakvu poruku šaljete građanima svojim prijetnjama u maniru „socijaldemokrate iz Laktaša“ i da li političku scenu u Tuzli pretvarate u onakvu kakvu pod palicom „socijaldemokrate iz Laktaša“ na žalost gledamo u manjem bh. entitetu?

Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona očekuje da se od od prijetnji izrečenih sa govornice jednog gradskog vijeća, ogradi i da ih osudi rukvodstvo Gradskog vijeća Tuzla, KO i GO SDP BiH Tuzla, kao i partije/stranke i pojedinci koji zajedno sa SDP-om čine većinu u GV Tuzla i vlast u tom gradu.