Brojnim aktivnostima KO SDA TK obilježava Dan državnosti BiH

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona u narednim danima nizom aktivnosti će obilježiti Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Na Gradini u Srebreniku planiran je skup u nedjelju od 12 sati na kome će se obratiti predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak i predsjednik GO SDA Srebrenik Edin Vikalo.

Gost tokom kulturnog programa koji je planiran na Gradini je glumac Hazim Mujčinović.

Delegacije će položiti cvijeće ispred spomen obilježja šehidima i palim borcima 1992 – 1995 i ispred spomen kosturnice 1941 – 1945 godine.

U narednim danima planirane su posjete OO SDA Lukavac, odvojeni susreti predsjednika Fahrudina Skopljaka sa načelnicima SDA u TK, gradskim i općinskim vijećnicima, te zastupnicima u kantonalnoj skupštini, federalnom bi državnom parlamentu.

Odvojeni susreti biće upriličeni i za predsjednike općinskih i gradskih organizacija, te članove Izvršnog odbora KO SDA TK.

U srijedu gosti Asocijacije mladih SDA Tuzla su predstavnici SDA BiH, predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak, a predavanje u konferencijskoj sali KO SDA TK od 16 sati će održati Amir Karić i Ahmed Omerović.

Na dan Dana državnosti Bosne i Hercegovine biće upriličen susret sa nanom Fatom Orlović, te posjeta majkama šehida, porodicama sa više djece i udruženjima građana.