KO SDA TK: Vlada TK je dokazala da se i za nekoliko mjeseci može uraditi mnogo

KO SDA Tuzlanskog kantona  daje snažnu podršku Vladi Tuzlanskog kantona i premijeru Irfanu Halilagiću koji svakodonevno dokazuju da kantonalna politika može biti postavljena na drugačijim postulatima i da se ono što se građanima obeća može dosljedno i realizovati.

Na svojoj posljednjoj sjednici, Vlada Tuzlanskog kantona je donijela tri odluke kojima je još jednom dokazala da se i u kratkom vremenskom periodu, za kvalitetnim i posvećenim kadrovima, može uraditi mnogo stvari za dobrobit svih građana.

Konkretni potezi u pogledu saobraćajne deblokade Tuzlanskog kantona i izgradnje brze ceste od Tuzle prema Doboju, koji su plod važne saradnje federalnog i kantonalnog nivoa vlasti, zatim povećanje iznosa sredstava na rekordnih 744.000 KM, namijenjenih za programe podrške mladim osobama, dokaz su predanog rada na rješavanju problema sa kojima se Tuzlanski kanton i njegovi građani susreću godinama.

Nakon ranijeg povećanja boračke egzistencijalne naknade za demobilisane borce u iznosu od 20 posto, Vlada TK je danas korisnicima prava boračko invalidske zaštite koji primaju novčane prinadležnosti iz kantonalnog budžeta, omogućila da ostvare pravo na jednokratno novčano primanje u iznosu od 100 KM.

Tuzlanski kanton je jedini u FBiH, iako sa najvećim brojem korisnika boračkih naknada koje se isplaćuju iz kantonalnih budžeta, omogućio da  korisnici prava boračko invalidske zaštite, koji nisu bili dio programe Vlade FBiH pomoći stanovništvu usljed inflacije i rasta potrošačkih cijena, imaju jednak status kao i drugi članovi ove populacije.

Omogućavanje porodiljske naknade majkama porodiljama, povećanje dječijeg doplatka za 50 posto, povećanje plata svim radnicima u oblasti obrazovanja, povećanje naknade za oboljele od celijakije, nabavka besplatnih udžbenika za sve učenike u osnovnim školama, povećanje poticaja u poljoprivredi i usvajanje jednokratne pomoći penzionerima sa najnižom penzijom, samo su neke od mjera Vlade Tuzlanskog kantona, koje su mjerljiv dokaz da je ova Vlada prethodnih sedam mjeseci radila isključivo u interesu građana.

Znamo da su iskrene namjere Vlade TK predvođene premijerom Irfanom Halilagićem građani prepoznali i da će Stranci demokratske akcije 2. oktobra dati povjerenje da započete procese, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, nastavi i u narednom periodu.

KO SDA TK